26-04-06

Voor mv

Ik was er steeds van overtuigd dat liefde het belangrijkste is dat iemand kan bezitten. Maar tegelijkertijd vernietigt dit idee het hele concept dat liefde is. Liefde en bezitten. Het gaat niet samen. Het spijtige is, als je dit beseft is het te laat. Liefde is vrijheid.

Soms zie ik dingen die de adem uit mijn keel slaan. zoals vorige zomer in een museum te Zurich toen ik de figuren van alberto giacometti zag. ik was daar zo van onder de indruk. een mens die zo iets kan scheppen, creeëren dat is fantastisch. Hoe komt het dan, dat één iemand dit kan en iemand anders niet? Is het techniek? Talent? Niet enkel dat denk ik. Is het de drang om te scheppen? Bram Vermeulen legde zijn steen in een rivier, het bewijs van zijn bestaan op aarde want die rivier zou nooit dezelfde meer zijn. Is dit niet wat wij allemaal willen? Dingen maken, doen of schrijven zodat we op één of andere manier onze stempel kunnen drukken op de gang der zaken?

Bij het lezen van jouw stukken word ik steeds meegesleurd in een waterval van woorden, naar adem happend, zoekend naar houvast. Het is een avontuur, opwindend maar ook soms afstotend. Maar altijd komt er een gevoel boven. Ik wil nu ook niet te sentimenteel gaan doen want zoet sentiment verfoei ik, zeker als ik er mezelf op betrap. Maar dit kan er nog wel vanaf: M, mijn waardering.

Voila. marc   

11:24 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

*** bedankt voor je bezoekje !!
nog een aangename woensdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-04-06

gang der zinnen Marc, marathonerende weermatroos

Alles zal weldra zijn gangetje terug gaan, ik heb me vandaag vlug in mekaar geschreven, de schade is aanzienlijk, maar niemand ziet ze.

mv

ps: dag Borri, voor jou ook een flanelletje, het gaat windjes waaien

Gepost door: marlon vanco | 26-04-06

marlonrepliekje Hé woordenkrijger, wees er zeker van, deze virtuele wereld leeft. Het heeft een bonzend hart en oprechte gevoelens.
Scherp je pen en trek ten strijde!
marc

Gepost door: marc | 26-04-06

Weer man ik dacht steeds dat je de liefde niet bezitten kon, maar eerder andersom ... vrijheid is in je hoofd en liefde ook voor een deel dus ja waarschijnlijk wel in mekaar verstrengeld die twee, in symbiose ...

Marc we lopen zonder twijfel ooit een tijdje tegaar langs water en zee, langs weg en wegel

kunnen we over die zeeziekgroene chinezen een doorbomen of zo
of over Antarctica, waar het mooi toeven is ... of over Botero; ook al zo'n schepper van mooie dingen
Gepost door: Jo | 27-04-06

jorepliek dag jo, je woorden verraden meer kennis dan hier is blootgelegd. maar hier gaat nog geen lichtje branden. Is mijn schakelaar stuk?
en inderdaad momenteel ben ik weer man.
groet marc

Gepost door: marc | 27-04-06

kunst en liefde Hey Marc,
je vraagt je af hoe het komt dat sommige mensen zo iets mooi kunnen maken en anderen dan weer niet.Ik vind dit een gevaarlijke redenering.Wat is talent?Het in staat zijn om je diepste gedachten te kunnen uiten op creatieve wijze,denk ik.Maar wat is goed of slecht?Dat is allemaal zeer relatief.Ik heb er wat moeite mee als sommige "experts" oordelen over bepaalde artistieke werken.Elk individu bekijkt dit op persoonlijke wijze.Moet elk werk gestaafd kunnen worden aan een groot kunstenaar om goed te zijn...?
Ik vind het supergoed als ik het onmiddellijk begrijp,maar dat is dan weer mijn gedacht.
Waarom zijn mensen creatief,waarom pennen ze dingen neer,waarom denken mensen over bepaalde zaken na?Ik denk dat dit ons van de dieren onderscheidt.Wij doen dit instinctmatig en de één heeft er al meer behoefte aan dan de ander.Door ervaringen evolueren we en zien we dingen beter in en als we aanvoelen dat bepaalde mensen dit nog niet weten,willen wij hen overtuigen door erover te schrijven bvb.Het is een soort drang,onbewust,om mekaar naar een hoger "level" te helpen,denk ik.

En wat betreft de liefde,lieve Marc,tja..ik raad je aan om zo weinig mogelijk te denken en zoveel mogelijk te voelen.Laat het op je afkomen,forceer niets,aanvaard de situatie en geniet...er zijn zoveel mensen in de wereld die graag liefde geven;neem alles aan met een open hart,waar je je goed bij voelt en alles komt op zijn pootjes terecht.Dit weet ik zeker!
een warme lentekus,x
(ook voor ieder die dit leest)

Gepost door: Rebecca | 27-04-06

@rebecca een re-kus, als je dit leest, sorry dat ik bloos.

mv

Gepost door: marlon | 27-04-06

De commentaren zijn gesloten.