08-05-06

Massa-loop

Omdat het momenteel vrij accuut is wil ik toch nog even wat gal kwijt over dit fenomeen. Deze 'anti-houding' lijkt compleet in strijd met de idee dat ik me nog steeds op die endorfine-wolk bevind waarover ik het hieronder net nog had. Trouwens dat die nog steeds zorgt voor dat heerlijke 'up-gevoel' vind ik heel eigenaardig, of zou die cake van daarnet niet helemaal zuiver op de graat geweest zijn? Massaloop, het woord op zich doet me reeds het koude zweet uitbreken. Is dat geen contradictio in terminis bij uitstek? Kan je nu één bezigheid vinden die meer individualistisch is dan lopen? De concentratie, de pijn, de euforie, allemaal elementen die het lopen een persoonlijke belevenis maken. En dat doen we dan 'en masse'! Tja...

Gisteren stond ik met zo'n kleine 5000 massaloopgenoten in het startvak geduldig te wachten op het verlossende startschot. Gepakt en geplakt. Geuren en kleuren. Na het startschot ongeduldig sloffen en schuifelen tot je eindelijk wat ruimte krijgt om iets dat op een tempo lijkt te ontwikkelen. Echter Dwars door Brugge is een mooie loop met een prachtig traject, langs de vesten, de reien, de markt en het minnewater. en (opnieuw) massa's volk langsheen het parcours. Ja het geeft me toch wel een zeker tegenstrijdig genoegen, dat moet ik toegeven.  

Mijn liefde voor Brugge kon me toch niet weerhouden om zo snel mogelijk te lopen, de korte pijn nietwaar. Na 58min en 45sec was ik er van af. Opnieuw gerust voor een jaar.

16:56 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

altijd welkom Hoi, marc.
Bedankt voor je bezoekje, ik ga hier ook even op onderzoek gaan als dat toegestaan is.
Tot de volgende,
K.

Gepost door: kaatje | 08-05-06

dwars door de massa mooie tijd,Marc, daarvoor dient serieus getraind te worden, dat schud je zo maar niet uit je sloffen, ik zou je snelspoor zeker bijster raken.

mv

Gepost door: marlon | 08-05-06

tijd Hey Marc!Goed gedaan!
Ik heb aan jou gedacht,had spijt dat ik zelf niet kon deelnemen.Als je even tijd hebt,moet je even op volgende link klikken:
http://vincevantyghem.skynetblogs.be/#3326717

Ben er toevallig op zijn blog geraakt .Hij heeft gisteren ook deelgenomen en had een tijd van 56'11" ! en die man is niet tevreden...!Je zal hem toch efkens moeten geruststellen,wetende dat jij een goede loper bent!

byebye!
xxx

Gepost door: rebecca | 08-05-06

Chapeau Amai Marc, dat heb je snel afgehandeld. Dat is een tijd om van te genieten.

Gepost door: Marc | 08-05-06

oei veel mist hier, en veel lopen.
Je foto bij je Habitat vind ik heel mooi.
Dag, Marc.

Gepost door: evy | 09-05-06

even verbeteren hoi , marc bedankt voor de reactie , maar ik ben belange nog niet goed genoeg om een marathon aan 15km/h te lopen , kben al blij als het lukt om dat 1uur te doen , het is de bedoeling van dit te proberen dit jaar op een halve marathon , jou sportieve prestaties mogen er best wezen , 14.5km/h lopen ope een marathon is niet iedereen gegeven en je tijd in Brugge daar kan ik ook maar alleen van dromen. By the way je schrijft goed ook , leuke blog , tot nog eens

Gepost door: roadrunnerke | 09-05-06

Congratzz Inderdaad mooie tijd. Je zal waarschijnlijk wel een schitterende basisuithouding hebben, niet ? Bon, volgend jaar pak ik de Iron Man ;-)

Gepost door: kj | 09-05-06

repliekjes voor evy, ja mannen moeten af en toe eens kunnen 'showen' met hun fysische kunnen, nietwaar? het evenwicht waar we naar op zoek zijn, hé...

hé kaa, blij dat je even wil rondkijken, al dat hier gepresenteerd is mag bekeken, besnuffeld, ja en zelfs aangeraakt worden. tot binnenkort.

marlon, nochthans valt mijn wedstrijdstrategie steeds in het water: de eerste volgen en hem in de laatste rechte lijn voorbij steken. is waterdicht in theorie...

sgee, soms kom ik hem wel eens tegen langs brugse waters en wegen. hij is toch wel een prachtig atleet. nog steeds heb ik enorm veel bewondering voor hem.

marc, ja genieten doe ik, nochthans heb ik de eerste tien kilometer serieus moeten op de tanden bijten om het tempo vol te houden. de laatste vijf waren zoal het hoort, nog een beetje versnellen en niet te kapot aankomen.

ja, ro.runnerke, 15 kilometer per uur is een respectabele snelheid. we mogen ons niet vergelijken met de profs hé.

merci voor jullie leuke reactiesGepost door: marc | 09-05-06

Liefde voor.. Wat mij 't meest treft, Marc, is jouw liefde voor Brugge; dat je voor die liefde je hart en longen uitwringt, er zo snel mogelijk voor loopt en uitkijkt naar een volgend treffen.....ja, soms heb ik behoefte om het andersom te verstaan ;-)
Neen, serieus nu, proficiat en hou jouw stadsliefde hoog !
Zo doe ik ook !
gr. Iris

Gepost door: Iris | 09-05-06

De commentaren zijn gesloten.