16-05-06

Aan tafel!

 

Heel wat lekkers op het weermenu vandaag.

Als hoofdschotel heb ik speciaal voor u geselecteerd het exquise, in zuiderse zon gebraden Italië, gelardeerd met enkele verleidelijke Apenijnentopjes en omgeven door een azuurblauw sausje Mediterrané. Aan te raden voor de warmbloedigen onder jullie, die behoefte hebben aan wat levensnoodzakelijke frivoliteit.

   

 

Het dessert is een uiterst delicate combinatie van ijskoud en kokendheet. De sneeuwvlakten van IJsland worden op een uiterst verfijnde wijze op smaak gebracht door stomende geisers en snijdende fjorden. Dit uitnemend gezonde toetje prikkelt werkelijk alle zintuigen en zorgt voor onverwachte impulsen.

   

 Dit alles wordt u aangeboden door chef-kok marcozuidpolo. Smakelijk!

15:00 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

merci marco dankzij jouw voorspoedige prognose vertrekken wij dan maar naar italïë, umbrië dachten wij, meer bepaald de streek rond perugia, zaterdag allicht, hou je dat daar een beetje op temperatuur voor ons, we nemen zelf wel wat warmte mee, maar elk surplus is welkom.

mv

Gepost door: marlon | 16-05-06

mmm Mmm,dankjewel,Marc!
"Life"...zou nog beter smaken!

Gepost door: rebecca | 16-05-06

toetje ik ga voor het dessertje :-)

Gepost door: karlo | 16-05-06

macho en macha? Is dit nu toevallig of niet? Of ligt het eerder aan mijn verkouden geest?

Maar onmiddellijk vallen me de vormen van de door jou gekozen streken op. Je reist van yang naar yin.
Eerst naar het kokende, masculiene schiereiland, met de Apennijnen als ader die erlangsheen gezwollen staat en de koelte van de Alpen naar het hete zuidelijke deel brengt.
Daarna naar het frigide en ronde IJsland, met zijn sissende en kolkende geisers, zijn breekbare, spiegelende gletsjers en zijn scherp-kantige inhammen en baaien.
Dit kan toch geen toeval zijn?

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 16-05-06

toeval tja, alleen marc weet dat.
bedankt voor je bezoekjes - en voor je foto's. ja ik had een mooie dag, en nog veel meer.
morgen werken, gekoppeld aan onstpanning, ergens in noord-frankrijk, de hele dag buiten.

Gepost door: evy | 16-05-06

hé marc Met dank voor jouw pittige dagschotel, maar eerst nog mijn asperges verorberen ;-)
Met jouw menu op zak en de zon in onze rug trekken we vandaag moeder Natuur in om te "boeren" van deze culinaire weldaad.
Houd haar tegen die zon, als je kan, en geef haar onderdak opdat ze nog even blijven kan.
fijne dag en groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 17-05-06

verweerwoorden dag marlon, vertrek met een gerust hart, geen weer ter wereld kan liefde in de war sturen. maar goed, ik hou een oogje in het zeil en als het de verkeerde kant dreigt uit te gaan draai ik hier wel aan enkele gewillige wieletjes en knorrige knopjes. Ciao amico.

Lieve Bé, ja daar kan iets aan gedaan worden. ;-)

Hey Karlo, ik veronderstelde dat jij een zoete voorkeur had. geniet ervan.

Tom, jouw scherpe spitsvondigheid is nu reeds legendarisch! weer verras je me. Goed gedaan banaan.

hey evy, is elkeen niet op zoek naar wat begrip en waardering. waarschijnlijk denk ik dat omdat ik dit zelf zo aanvoel. noord-frankrijk? vandaag? is dat kaaweetje al droog van de de vorige keer?

iris jij ben een waarlijke fijnproever. Asperges, het witte goud. mmm mooi en lekker. en voor jou hou ik steeds een spietje zon opzij.
marc

Gepost door: marc | 17-05-06

asperges en witloof ik dacht eerst dat die bovenste foto een stukje jackson pollock was. maar ik had natuurlijk beter moeten weten.

Gepost door: martin | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.