22-05-06

De leider

 
 

Is het niet gemakkelijk als er één op kop loopt en de lollige rest maar te volgen heeft? Hij leidt hen zonder twijfel en onbevreesd door het stikkedonkere en uitzichtloze landschap. Af en toe even over zijn schouder kijkend als iedereen nog volgt. Als een echte herder vermijdt hij diepe waters en steile kloven. Hij behoedt zijn volgelingen voor al het kwaad dat hen kan overkomen. Zonder hem zijn ze ten dode opgeschreven.

Hij weet de weg, hij moet enkel nog uitvinden naar waar.

10:53 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

doel "Hij weet de weg, hij moet enkel nog uitvinden naar waar."
Ik ben geen leider, eerder eenzame reiziger, toch op deze tocht; ik ken de weg maar weet ook niet waarheen. Daarom: bovenstaande raakte me.
En ik weet, iemand zei me: Niet het doel is belangrijk, de reis wel.
groetjes, marc.

Gepost door: karlo | 22-05-06

twijfel Dat laat hij zo uitschijnen...maar of hij zo "onbevreesd en zonder twijfels" is, dat betwijfel ik...
B.

Gepost door: rebecca | 22-05-06

Ik weet het nog zo niet of men geheel en al op een leider kan vertrouwen.
'k Ben daar zelf heel voorzichtig in en blijf eerder op de grote weg daar waar de leider een zijpaadje kiest; maar ja, 'k ben dan ook alles behalve avontuurlijk aangelegd; kies nogal voor wat ik denk "het zekere" te zijn en toch, toch laat ik me graag eens verrassen en overdonderen....
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 22-05-06

herkenning ik wil en niet lopen
waar de rest en volgen moet
t zit in mijn bloed
liever zoeken dan achterlopenmisschien, waarschijnlijk vandaar de "Aha !" in je geschriften ...
een (dwaal)loopgroet

Gepost door: Jo | 22-05-06

.. Ik zag Una Odissea, een paar maand geleden.
Mooie foto, Marc, jammer van het zwart, ja, dat denk ik wel.

Gepost door: evy | 22-05-06

leiders eigenlijk verdraag ik geen leiderschap, geen leider, die me zegt waar ik moet gaan en niet. Gezag en/of problemen ermee: nee, maar ik hoef niemand die me zegt wat te doen en wat niet, als het niet nodig is.
Grtz, marc!

Gepost door: karlo | 23-05-06

reactoren kameraad karlo, het is gemakkelijk om een leider te volgen: je hebt geen verantwoordelijk en als er iets fout gaat wordt die leider eens goed uitgekafferd en hop, terug verder. Het is een kwaal, niet van deze tijd maar (een groot deel) van de mensheid. Btw ik zie je zo in een boek van h. hesse, steppenwolf. misschien?

dag lieve bee, diegene zonder vrees moet nog geboren worden denk ik. Jan?

zoete iris, als de leider met de hele bende een zijpadje kiest en jij blijft op de hoofdweg...ik denk dat juist daar de hele knoop gewrongen zit. waar gaat de massa heen, zijpad of hoofdweg, moeten we volgen? nee toch.

jo jo, het lopen zelf gebeurt meestal langs vastgelegde paden maar in je hoofd ben je bevrijd, ga je, vlieg je zweef je waarheen en langs waar je wilt. lopen is vrijheid, jo.

dag mysty evy, 'una odissea' deed niet meteen een belletje rinkelen. heb dan maar eventjes gegoogled en eigenlijk kon ik het wel geweten hebben. ik denk dat ik daar de laatste tijd meer en meer mee bezig ben (los van enige professionele achtergrond wel te verstaan). het is niet gemakkelijk, er zijn heel wat verleidelijke zijwegeltjes die me afleiden.

mijn vriendelijkste groet. marc

Gepost door: marc | 23-05-06

... Inderdaad,de reis is belangrijker dan de weg..!

Gepost door: Rebecca | 23-05-06

der untergang bob dylan zong, 'don't follow leaders, watch the parking meters' en zo verder. ik wil mijn eigen weg gaan, verdwalen als het moet (en het eigene is tegelijk ook het vreemde, het eigene is een dialoog met de andere), ik wil geen leiders volgen. geen hitler, mussolini, geen florence nightinggale, zelfs geen bob dylan. uitzonderlijke mensen, zoals de laatste die ik noemde, kunnen wel wat bijlichten op mijn tocht naar nergens. ik ben onderweg.

Gepost door: martin | 23-05-06

De commentaren zijn gesloten.