29-05-06

De wind draait naar het noorden

Gisterenmorgen heel vroeg wakker geworden door warm zonlicht op mijn gezicht. Een overweldigend gevoel na dagen van grijs en regen. Zachtjes ben ik uit bed gegleden, behoedzaam vermijdend dat de vis op dit onzondagse uur uit haar slaap zou opduiken.

Na een kwartiertje liep ik door de stille stad, onder de blauwe hemel en in de kilte van de smalle straatjes mijn weg zoekend naar de vlakke polders tussen Damme en Oostkerke. Eindelijk zomer, terug genieten van lekker lange duurlopen met liters zout zweet dat opdroogt en een laagje wit poederzout op mijn verbrande huid achterlaat.

Maar ik moet nog niet goed wakker geweest zijn. Had ik zaterdag in mijn weervoorspelling niet vermeld dat vanaf maandag de wind naar het noorden zou draaien en recht uit het gat van de Noordzee zou blazen? En hoe warm is die plas water op dit einde-mei-ogenblik? 12, 13 graden hooguit. Argwanend keek ik over de poldervlakte richting zee. De wolkenloze hemel bracht me aan het twijfelen. Het kan toch niet zijn dat volgende week het kwik nauwelijks het streepje van de 13 graden haalt. Maar computermodellen zijn (meestal) onverstoorbaar: maandag draait de wind naar het noorden en niet anders.

Vanuit een diep verantwoordelijkheidsgevoel opborrelend plichtsbesef zie ik het als vanzelfsprekend om de mensen, en dan specifiek de dames onder ons, te verwittigen om gematigd te zijn met het bovenhalen van luchtige zomerkledij. Hou die lange, gevoerde rok en dikke wollen trui met een rolkraag toch nog maar even bij de hand. ik zeg dit met pijn in het hart want ik ben een overtuigd liefhebber van een elegant gedecolteerd topje dat de eerste welvingen van een verleidelijke boezem niet verbergt. Ik zou scheinheilig zijn als ik ontkende dat een toevallig opwaaiend zomerjurkje me heerlijk in vervoering kan brengen. Begrijpt u nu dat het leven van een weerman soms onverbiddelijk hard kan zijn?

Is het toevallig dat zon rijmt op testosteron?                                        

                      

                                                                

 

11:21 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

haha ! 't Is wel de kunst om je fantasie te kunnen boven halen van wat er zoal onder die wollen truien en winterbroeken verscholen zit.....soms veel meer aantrekkelijks dan een opwaaiend rokje die beter niet zou opgewaaid zijn;-)
geniet van je fantasie, marc
Iris

Gepost door: Iris | 29-05-06

ja dat is toeval.
:-)

Gepost door: evy | 29-05-06

Maar Marc, toch! Allez, allez, er mag gebeuren wat er wilt, maar je gaat de vrouwen toch nooit aanmanen om zich in te pakken in dikke roltruien of lange boerka's, zeker.
Overloper! :-)

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 29-05-06

Winter dju ... net mijn winterloopkledij helemaal onderaan in de kast gelegd!

Gepost door: Koen | 29-05-06

nagel op de kop om die reden vind ik het zo vreselijk dat de zomer hier zo kort duurt. om die reden trek ik af en toe naar het zuiden. niets menselijks (of mannelijks) is mij vreemd. tot ziens marco. (ik heb wat dat betreft ook weinig fantasie, iris).

Gepost door: martin | 29-05-06

replikantjes goede nacht iris, ik ben er van overtuigd dat ik geen tekort heb aan fantasie. fantasie met hopen, soms zelfs iets teveel ;-)
gegroet en een fantasievolle nacht gewenst.

hédieevy, regen of zon, wie maalt erom, het is de liefde in ons aller hart waar het om draait.

tommeketoch, je weet toch dat ik altijd aan jouw kant zal strijden? Tot mijn laatste bloed is vergoten, tot mijn kleinste vezel is vergaan zal ik aan je rechterzijde staan. goed?

Hé koen, gewoon wat harder lopen kan ook helpen om warmer te krijgen!

fijn om deze eerlijk ontboezeming te mogen aanhoren. warmbloedige mensen zijn wij, ik denk dat we de wereld kunnen redden, martin. ;-)

aan iedereen een verkwikkende slaap en liefdevolle dromen.

marc

Gepost door: marc | 30-05-06

blote billen Je hebt nu ook een prachtig model uitgekozen(zie foto)!
Maar zou die tostesteron ook zo opflakkeren bij het zien van goedgevleesde huidplooien en cellulitis...?

dan zouden de meeste mannen wel denken:" hou die burka maar aan! " ook jij,Tom. :))

Gepost door: rebecca | 30-05-06

Ja bé daar heb je me even fijntjes in je tang. (mag ik even blijven zitten?) het is een waarheid als een koe en ook die andere koe-n zegt (probeert het soms ook te zingen) het: 'ware schoonheid zit van binnen'. het is oneerlijk hé dat mannen meestal omkijken naar een mooie vrouw. het is dan ook puur visueel, het streelt de ogen en voedt de zinnen, wakkert sensatie en verlangen op. maar mij hoor je daar niet over klagen hoor. he één is het één en het ander het ander. als ik mij goed herinner heb jij toch nog geen burka nodig? grrrrrrrrrrrrrr oet. marc.

Gepost door: marc | 30-05-06

Mja De coloris et gustibus non dispuntandum est. Gelukkig heeft iedereen wel zijn eigen ideaalbeeld, maar de vormenwereld van Plato is inderdaad wel grotendeels gekneed door collectieve, maatschappelijk geënte beelden.
Dus ja, er zit wel iets in wat je zegt, Rebecca.
Ik denk dat we hier een onderscheid moeten maken tussen het oog en het hart, ook al zijn beide wel met elkaar verbonden.
Ik geef het toe, ik zal ook eerder omkijken naar en fantaseren over een dame zoals op de foto.
Maar toch durf ik wel zeggen dat mijn hartslagritme, mijn adrenaline- en testosterongehalte vooral omhoog worden gejaagd door inhoud, meer dan door verpakking. Echt wel, hoor...

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 30-05-06

De commentaren zijn gesloten.