13-06-06

Licht en hemelsblauw

 
              
 
Afgelopen weekend heb ik me een paar nieuwe loopschoenen gekocht. Het is niet in het journaal of in de krant gekomen. Daarom dat ik het hier maar even vermeld. Objectief en ongekleurd.
Het is een prachtexemplaarpaar geworden, identiek aan de afbeelding hierboven. Hemelsblauw. Maar vooral 80 gram lichter dan mijn doordeweekse lopers. 80 gram per schoen! Ik zie hier en daar reeds iemands grijnzend lachend de schouders ophalen. Mag ik eventjes wat rekenkundige bewerkingen maken?
Bij het lopen van honderd meter zet ik 72 passen, dit betekent dat ik tijdens een marathon, die bestaat uit 42195 meter, 30.380 keer een voet op de grond zet. 30.380 X 80gr = 2.430.400gram . Twee miljoen vierhonderddertigduizend en vierhonderd gram! Dat is 2.430,4 kilogram oftewel bijna tweetoneneenhalf minder gewicht dat ik moet ver-lopen. Alstublief.
Hoeveel tijdsvoordeel dit nu uitmaakt, ik zou het echt niet weten, misschien drie à vier minuten. Ja dat denk ik wel. Maar de recuperatie achteraf neemt iets meer tijd in beslag omdat de demping bij deze schoenen minder is zodanig dat spieren en pezen het harder te verduren krijgen.
Echter, het hemelsblauw zal ervoor zorgen dat ik op wolkjes loop en over het asfalt zal zweven.  

11:26 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

lichtblauw ik had zondag een tekstje klaar voor op de blog.
toch maar niet gepost.
het ging over lichtblauw :-)
lichtblauwe kleren; het verwonderde me dat ik zo veel lichtblauw (maar ik heb ook veel zwart, en wit, en aardekleuren).
Het lichte blauw was me dus opgevallen.

Gepost door: evy | 13-06-06

wolkjesschoeisel Marc, nu weet ik het zeker, het kan vrijdag niet meer fout lopen, de esthetica aan de voet is aanwezig, de ethische wet van loon naar werken doet de rest.

mv

Gepost door: marlon | 13-06-06

.. ja, juist.
ik was dat lopen helemaal vergeten.
te zeer bezig met mezelf.
succes hoor, Marc, ja, wolkjesschoeisel.

Gepost door: evy | 13-06-06

schoen mooie schoen, doet er niet echt toe, maar soms kom je bij een schoen uit die zo lelijk is ,maar ja,hij loopt goed dus dat bepaalt de aankoop.Jij komt goed weg!

Gepost door: martine | 13-06-06

marathon Succes vrijdag!

Gepost door: Rebecca | 14-06-06

Ja... zweven zul je ! Nu nog zorgen voor een goede landing...

Gepost door: kj | 14-06-06

reacto-ren evy, tussen zwart, wit en aardekleuren is lichtblauw een vreemde eend in de bijt maar wordt daarom niet uitgesloten. het ver-lichte blauw moet zelfs niet trachten zich te integreren. Btw,kies je je kleur naar gelang je gemoed of word je gemoed bepaald door de kleuren die je omgeven?

juist marlon, daar sla je de spijker op de kop: je kan er niet meer uithalen dan je er zelf ingestoken hebt. lichte schoenen en kale schedel zullen geen wonderen doen. (het laatste heb ik zelfs niet overwogen!)

dag tiene, ik denk dat wij er allemaal wel goed willen uitzien en het liefst van kop tot teen. goed voor het zelfvertrouwen. en je weet zelf hoe belangrijk dat laatste is bij het lopen van een marathon.

héla bé, nu kan niks meer misgaan. merci.

Koen, het voordeel van zweven is dat je niet zonder brandstof kan vallen. Wie houdt me dan nog tegen?

De allerfijnste groeten. marc

Gepost door: marc | 14-06-06

the marathon man nog een geluk dat ik geen marathon loop, je ziet al aan mijn reacties hoe traag ik ben. maar wat ik wilde zeggen, je bent niet alleen een meesterlijk verteller maar ook nog een wiskundig genie. some guys have all the luck.

Gepost door: martin | 14-06-06

MARATHON+ASICS ik wens je nu al het beste voor vrijdag...hopelijk komen we elkaar eens tegen (ik loop met een rode singlet, zwarte short en gele saucony schoenen...kwestie van een beetje de driekleur te hebben...grapje). Oh ja, ik heb dezelfde ascics schoenen gekocht (een tijdje geleden) en ze zijn echt super. Let wel, ze hebben weinig demping (goed als je licht loopt en niet veel weegt - zoals ik bvb (met moeite 57 kg))..het allerbeste ermee...

Gepost door: Vince | 14-06-06

reactie vreemde eenden zijn me niet zo vreemd.
Maar ik dacht na over je gemoed-gemoed zin.
Meestal kies ik functioneel. Zoals in 'makkelijk' en 'werk'.
Waarom lijkt een eenvoudig antwoord zo ingewikkeld?

Gepost door: evy | 14-06-06

vince ben je dan ook in Torhout? dat is goed, ik geloof dat er momenteel zo'n 200 lopers voor de marathon zijn ingeschreven. het weer zal ideaal zijn, weinig wind, geen regen en temperaturen van om en bij de 14 graden. kan niet beter. nu de benen en de adem nog he. tot morgen.

Gepost door: marc | 15-06-06

De commentaren zijn gesloten.