17-06-06

De Nacht-merrie- van Vlaanderen

Afgezien dat mijn hoofd op barsten staat, mijn maag binnenste buiten baantjes trekt en mijn benen waarschijnlijk nog ergens in de velden van Torhout rondlopen, voel ik me kiplekker. Lichtjes geforceerd om de schade wat te beperken, nooit echt goed in het heerlijke, lichtlopende marathontempo gezeten. Pas na drie uur en acht minuten aangekomen op de drukke markt van Torhout. Misschien zijn er wel een paar elementen die het hele verloop toch wel vrij zwaar maakten. Ik had het heel lastig met de overgang van de avondwarmte naar de nachtelijke koelte, rillingen en 'golven' van misselijkheid. Met als gevolg dat het de laatste 7 à 8 kilometer harken was om toch niet teveel tijd te verliezen. En toch wel een vrij heuvelachtig parcours, dacht ik. Nu, het was de zesenveertigste marathon die ik liep en dan zou je toch al wat ervaring moeten hebben. Wees voorzichtig met nieuwe schoenen, is de eerste regel, de basis. Maar niet voor mij, hé. Met een ferme bloedblaar op mijn hiel als verdiend gevolg.

Alle wonden helen, de zon schijnt en de liefde is aan mijn zijde. Wat kan een mens nog meer wensen? 

10:40 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

heuveltjes??? ik dacht al dat ik gelijk had toen ik beweerde dat het een lastig parcours was ... niettemin proficiat met je zesenveertigste ... daar doe ik mijn pet voor af ... sterke prestatie!

Gepost door: Koen | 17-06-06

amai uw 46ste al proficiat met uw marathon , ik zou het u nog niet nadoen , in de warmte is het altijd iets lastiger , geef mij maar de minder warme dagen ( toch om te lopen ) , 3uur 8 min is toch nog altijd een zeer mooie prestatie . Had je je schoenen nog niet ingelopen , it's a shame , met uw ervaring moest u dat geweten hebben , geniet nu maar na van het harde labeur !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 17-06-06

een trofee voor jou! ik vermoed dat een emotievolle gewaarwording je omklemt als je voor de zesenveertigste keer de eindmeet van een marathon haalt marc?
you did it again marc! mooi, mooi, mooi!
nu is het tijd om te even genieten, zeker doen!

dikke proficiat, loretta

Gepost door: loretta | 17-06-06

when I'm 46 3 uuur en 8 minuten ? voorwaar een droomtijd, voor mij totaal onhaalbaar. Fantastisch gedaan Marc; time is on your side, yes it is ! ;-)

Gepost door: Jo | 17-06-06

.. een Japanse smiley:
^_^

Gepost door: evy | 17-06-06

NACHT-MERRIE Voor mij is het ook een nacht-merrie geworden. ik startte aan 4'15 per km, maar op het einde liep ik nog met moeite 5 min per km. Ik ben tevreden met 3'18, gezien de omstandigheden... het was echt te warm, en vooral te vochtig...toch sterk gelopen jong!

Gepost door: Vince | 18-06-06

proficiat meer kan ik niet zeggen. proficiat!

Gepost door: martin | 18-06-06

de tijden veranderen Marc, dat is nog goed afgelopen gezien het zwoele weer waar je min of meer zelf voor had gezorgd, of moeten wij het interpreteren alsof jouw vervanger op dat eigenste ogenblik de verantwoordelijkheid droeg, okee geef hem dan maar de volle laag, volgende keer kom ik daar eens op toezien, acht erboven is met regen en zuurstof acht eronder, zo is dat.

And about Devendra Banhart: is cool, maar luister ook eens naar de muziek van de man zijn lief en haar zusje, ttz Coco Rosie, ik meen dat men zoiets 'acid folk' noemt, een aanrader (enfin, je wist het waarschijnlijk reeds door in de sterren te lezen, wat ik je vertel)

Marlon

Gepost door: marlon | 18-06-06

daar begin ik gewoon niet aan ik heb bewondering voor al die lopende mensen, maar zelf begin ik er niet aan. Mijn lichaam wil dat niet verdragen. Mijn hart slaat alarm en mijn longer schreeuwen om zuurstof...ik houd het op gewoon wandelen.
groetjes en een fijne week.

PS : die gedachten werden weer netjes geklasseerd tussen al de andere die af en toe door mijn hoofd spoken

Gepost door: annemie | 19-06-06

Anticiperend, niet verwerend bedankt elkeen voor de fijne blijk van inlevingsvermogen. Nog een kleine randbemerking van mijnentwege. ik heb genoten van de hele ervaring, de voorbereiding, de oplopende spanning, het bevrijdende startschot, het lopen in groep, het lopen alleen, de zwoelte, de friste, de bloedblaar, de verzuurde dijen, de krampen, de sanitaire stop, de zon, de nacht, het voorbijsteken, het voorbijgestoken worden, het achtergeraken op het vooropgestelde schema, het aanklampen, het heropleven, het terug moeten laten gaan, het (smerige)water, de discodreunen bij het aankomen, het misselijk neerzakken aan het wiel van een kermiswagen, de rodekruispost, de vriendelijke mensen, de koude douche, de lelijke medaille, het herkennen van mensen, tenslotte het naast mijn vis in frisse lakens wegglijden in een postadrenalineslaapje...

Gepost door: marc | 19-06-06

laat maar raak... Ben wat laat met reageren,maar wou toch nog even opmerken of eerder verwonderd vragen waarom die term 'nachtmerrie' gebruiken?
Als je aan zoiets deelneemt weet je van tevoren dat het hard zal zijn en als je het volhoudt,timing is van geen totaal belang,is dat toch al een hele voldoening!
Ik sta echt verwonderd dat je die situatie niet op voorhand had kunnen inschatten of was dat wel zo en denk ik weer teveel na bij je woordkeuze...?
Ik denk dat je de lat te hoog legt.Aanvaard je situatie en geniet van elke kleine ervaring die op je weg ligt en je zult die drang naar prestatie niet zo nodig moeten bewijzen...
warme groetjes,
Bé xxx

Gepost door: rebecca | 19-06-06

een bé'etje... (a. hazes) hé béeke, niet zo serieus hé schat. ik weet het wel wat jij zegt dat niet meer of minder is dan de waarheid. maar ik ben een jongen met dromen en fantasieën, hé. soms overschrijden die de grens van het haalbare maar dat weet je pas als je er tegen botst. Ik voel me zo goed nu,ik ben intens gelukkig, niet alleen met die drie uur en acht maar met het hele avontuur. want dat is het, baby, adventure, experience. en wat die nacht-merrie betreft, tja, een beetje kinkiekantje misschien. maar ik zie je graag, dus maak je maar geen zorgen. ;-)
marc

Gepost door: marc | 19-06-06

ferm gelopen Ik weet sins kort ook wat het is om 3.08 te lopen .Da van die nieuwe schoenen is na de 47 marathon onvergeeflijk he !!! Op naar de volgende nu

Gepost door: mario | 19-06-06

3u08' het feit dat je die tijd hebt gelopen maakt dat ik ongelooflijk veel respect voor je heb, maar het feit dat je er niet tevreden mee bent maakt dat je nog veel beter gaat doen!

Gepost door: geert | 19-06-06

Sterke prestatie ! Ondanks de warmte en de "Nacht"-merrie toch nog een 3u08' lopen.
Daar doe ik mijn petje voor af ...
Chapeau !

Gepost door: frank spencer | 20-06-06

De commentaren zijn gesloten.