20-06-06

Weerwerk

 

                  
Weervoorspellen is een job om je vingers en duimen van af te likken. Uitdagend, spannend, slechts sporadisch vervelend. Je moet puzzelstukjes uit meerdere wetenschappelijke domeinen samen leggen om uiteindelijk tot een weloverwogen en goed onderbouwd weerbericht te komen. Wiskunde, fysica, thermodynamica, en aardrijkskunde moeten parate kennis van de meteoroloog zijn. Onderschat ook zijn capaciteiten als psycholoog niet want iedereen weet hoe deprimerend grijs en motregenachtig weer wel kan zijn. Hij mag, zonder enig schuldgevoel, urenlang naar de wolken zitten staren, ijverig zoekend naar Cirrocumulus Floccus of Altocumulus Castellanus. Zwevend door het zwerk verdient de weerman zijn welverdiende boterham.
Echter, is hij niet geboren met het dikke vel van een olifant, zullen de nooit van de lucht zijnde schampere kritieken van zijn medeburger, zijn weerlust en meteorologische motivatie doen smelten als sneeuw voor de zon.

16:30 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

olifantenspel Marc, ik ben niet echt wetenschappelijk, las onlangs wel dat olifanten geërotiseerd worden door welgevormde vrouwenboezems, dat zij hunne slurf daar durven tussensteken, aheum. Kan deze vulgareske anekdote bevestigd worden door schoon volk, ik citeer maar iemand: la Bé!!!

Marlon mijmert.

Gepost door: marlon | 20-06-06

Heb nochtans zeer mijn best gedaan om iedere dubbelzinnigheid zo goed mogelijk te camoufleren. Hoeveel heb jij nodig? Een kwart van een woord, een tiende, een letter?
marc

Gepost door: marc | 20-06-06

slurfen Neen Marlon,Marc is eerder het timide olifantje dat binnen zijn territorium 'slurft'...wat niet wil zeggen dat verlangens uitgesloten zijn...
Daarentegen heb ik een groot vermoeden dat Marlon-olifantjes een interressanter plekje verkiezen...

Gepost door: rebecca | 20-06-06

.. ik ken niets van olifanten en andere wolken, maar ik kom hier wel graag lezen.
Dag weerwerkweerman.

Gepost door: evy | 20-06-06

Geheugen ! De olifant herinnert zich gelukkig perfect die voorbeeldig mooie dagen en die feilloos precies en accuraat uitgevoerde voorspellingen ... vandaar waarschijnlijk die genoegzaam, gelukzalig mijmerende dromerig licht waggelende gang van de weerman ... of komt daar dan wederom die ijsbeer kijken ? ;-)

Gepost door: Jo | 20-06-06

:-) 'k ben er schandalig laat mee maar bij deze wil ik je toch nog effe keihard feliciteren met je prestatie op de Nacht van Vlaanderen hoor. Ge zijt ne krak!!

Gepost door: Ruthje | 20-06-06

al slurfend Mag ik even op de sterke tussenkomsten van Rebecca en Jo wijzen, zeer wijs geschreven. Ook Evy kwam elegant langs, tesamen een halve wereldploeg. En er is nog schoon volk in aantocht, zeker weten.

mv

Gepost door: marlon | 20-06-06

mja Och ja, dat is inderdaad het lot van een weerman. Een schouderklopje is zó moeilijk te halen, maar o wee als de verwachtingen niet perfect zijn...Nu ja, ik denk dat dit niet enkel in deze job terugkomt. Ik moet al ver terugzoeken naar het laatste schouderklopke tout-court.

Onlangs toch wat mensen ontmoet die echt geboeid zijn door het weer en met snel verminderend ongeloof aan mijn lippen hingen. Het is echt leuk er wat te kunnen over vertellen. Een zekere trots kwam toch ergens in me naar boven...

Groetjes,
Tom
P.S.: Doe het weer goed vandaag! :-)

Gepost door: Tom | 21-06-06

:-) Om maar te zeggen dat ik een mateloos vertrouwen heb in weermannen en -vrouwen; dat ze mijn plannen bepalen en mijn richtingaanwijzer zijn voor mijn buitenactiviteiten. En toch..... al staat de olifant met zijn slurf in aanslag voor alweer een (water)partij ik boor mij er dapper door.
In Gent zegt men "als zij(hij) het voor zich heeft, dan zit het niet achter"
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 21-06-06

ver-weer-werk hé bé, je weet ook wel dat het geen noodzakelijkheid is voor een olifantje om buiten zijn territorium naar interessante plekjes te gaan snuffelen. Je hebt gelijk, maar ik heb daar geen gène over, integendeel. Wat niet wegneemt dat ik graag de grenzen verken.

Integendeel evy, jij bent een echt wolkenvrouwtje, fladderend door de flodderwolken.

hey dag jo, je bent nog steeds een vleugje mysterieus voor mij, jouw replieken geven me het déja vu gevoel dat ik niet kan thuis brengen. i like that, mate.

goedendag ruthje, merci voor je compliment. weet je, het is om complimentjes te krijgen dat ik het doe. ;-)

Schouderklopjes, tom? Je beseft niet welke bewondering ik voor je heb! Jij bent de edelste, meest spontaan precieze meteoman die ik ooit ontmoette. (Is dit voldoende als schouderklop?)

dag lieve iris, zoals jij kunstig en precies woorden wikt, weegt en in zinnen giet, probeer ik zon en wolken in juiste volgorde te krijgen. fijn, leuk soms exact, soms frustrerend de mist ingaand.

Een 'spatje regen', een 'streepje zon' en een vleugje liefde, moge dit alles deel zijn van jullie dag.
marc

Gepost door: marc | 21-06-06

Mep Amai, Marc, dat is een schouderklop die me tegen de grond mept. Merci voor het compliment, maatje. Ah, complimentjes, ik heb er soms zo'n nood aan, maar nu kan ik wel even verder.
Je weet dat de be-/ver-wondering meer dan wederzijds is, hé.

Cu,
Tom

Gepost door: Tom | 21-06-06

zoet en zout Kwas je maar aan het plagen,Marcje!Natuurlijk weet ik dat je er geen gène in hebt,anders zou ik dit zeker niet openbaar maken.Je bent voor mij een,heeele goeie vriend en ik zie je ook graag.Dat weet je ook.
En snuffelen met jou vind ik misschien nog bevredigender dan het traditionele geslurf...:)

je zee-meermin.
Gepost door: rebecca | 21-06-06

De commentaren zijn gesloten.