27-06-06

Samengebonden

 

                            

 

Verrassend mooi vallen stukjes samen. Martin smeet ze zomaar voor mijn voeten, ik hoefde ze maar samen te passen. Nico, Kevin Ayers en Brian Eno. Tot voor gisteren had ik geen enkele notie van een onderling verband tussen deze drie artiesten. Alle drie zijn ze mijn leven binnengedrongen via een geheimzinnig achterpoortje. Elkeen op zijn eigen mysterieuze manier. Mijn zwak voor fee Nico heb ik een paar dagen geleden reeds uit de doeken gedaan.

Kevin Ayers, de blonde god, stel ik me nog steeds voor als liggend op één of anders exotisch strand, een bloemenkrans rond de nek en omringd door een dozijn plaatselijke schonen die enkel gehuld zijn in een strooienrokje. Om de zoveel tijd in de studio duikend, enkel en alleen omdat hij geld nodig heeft om zijn cocktails te betalen. Waarschijnlijk is zijn sfeervol 'Carribean Moon' de oorzaak van dit idee.

Bij Brian Eno ligt het enigzins anders. Eind de jaren zeventig zag ik toevallig de hoes van zijn vierde soloplaat 'before and after science'. Ik was onmiddellijk in de ban van het geheimzinnige zwartwitte portret en kocht me die plaat, zonder de artiest te kennen, laat staan dat ik er ook maar één noot muziek van gehoord had. Nu nog steeds luister ik regelmatig naar deze tijdloze plaat. Vooral het intimistische 'Spider and I' kan ik niet horen zonder kippevel te krijgen. Achteraf kwam ik pas te weten dat hij voordien (begin jaren zeventig) deel uitmaakte van de legendarische groep Roxy Music. Als je 'Virginia Plain' of  'Do the strand' beluistert hoor je de 'freaky' synthesizers van Eno.

Met dank aan Martin Pulaski voor het samenbinden van deze draadjes.

13:30 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

icon sorry Marc, ik blijf hier maar naar beneden duiken: die foto van Nico...

mv

Gepost door: marlon | 27-06-06

Begrijpelijk ja Marlon ik begrijp het en ik heb er een klein binnenpretje bij. Die foto doet me nog aan iemand anders denken. niet enkel feetje nico maar een nog levende, welbespraakte, levenslustige dame. gaat je een lichtje op?
marc

Gepost door: marc | 28-06-06

Ré-bekje oh my god!!! beginning to see the light, white light/white heat...
je velt me marc, ik val in de ondergrond

marlon

Gepost door: marlon | 28-06-06

gelijkenis...? I'm better ! Gekke mannen!
De zomerhitte slaat weer toe...!
;-)

Gepost door: rebecca | 28-06-06

ps ps.Mij,krijgen ze zo vlug niet platgeneukt...(zie repliek Marlon)

Bruisende Bé !

Gepost door: rebecca | 28-06-06

open deur ja rebecca, ik weet het dat nico nog niet aan je knieen komt maar dit is echt het beste dat ik vond. het spijt me.
marc

Gepost door: marc | 29-06-06

De commentaren zijn gesloten.