29-06-06

Powerpap

 

                 

 

Ik heb hier lang moeten over nadenken. Koen-e loper vraagt naar de geheimen van de keuken, de verdoken krachtbronnen van een marathonman, het ultieme energierecept om 42 kilometer te vliegen zonder de man met de hamer te ontmoeten. Het spijt me, lieve vis, het spijt me collega-Tom (ik zie je al naar het toilet lopen enkel bij het lezen van de titel) maar wat moet, moet. Hier komt het recept van mijn 'powerpap'!

De foto is een compilatie van de verschillende ingrediënten. Op die manier ziet het er nog vrij goed en relatief smakelijk uit. Als pasta neem ik niet zo maar gelijk welke pasta. Ik koop in de Smatch steeds een zak van 500gr "elleboogjes". Dat komt goed van pas tijdens de start van de marathon, want dan is het steeds een geduw en getrek van jewelste. Als die goed zacht gekookt zijn, giet ik er een litertje melk over en laat dit zachtjes aan de kook komen. Ondertussen maak ik een 'temperken' klaar. Dat is zo'n zakje 'vanille-pudding-powder' in een beker melk oplossen. Dat wordt heel mooi geel, zoals een kanarie (misschien zorgt die er dan voor dat ik vlieg, nee, flauw). Als de 'melk en pasta' kookt dan giet ik er heel langzaam aan het gele papje bij en roer nog even verder. Dit is een delicaat moment, het goedje wordt steeds dikker, begint vervaarlijk te borrelen en aanbranden loert om de hoek. Uiteindelijk giet ik alles in een mooie witte kom en laat het brijtje op zijn gemak afkoelen. Wordt gegeten met massa's bruine suiker. En als je dit binnen hebt, ik zweer het je, zweef je 42 kilometer over het macadam en kom je nauwelijks getekend op de Burg toe. 

Zij die zondag de Guldensporenmarathon op powerpap willen lopen moeten echter wel over een stevige maag en ongevoelige darmen beschikken. In het andere geval moet je weten dat de hoogte van de maïs tussen Kortrijk en Brugge deze tijd van het jaar niet voldoende is om een gehurkte man te verbergen.

Tot zondagmorgen in Kuurne, Guldensporenlopers, met of zonder powerpap. 

11:49 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

powerpap De theorie zit in elk geval al goed ... spijtig genoeg ben ik voor een marathon zó zenuwachtig dat mijn anders enorm sterke darmen & dito maag niks binnen houden. 'k Zal eerst een cursus 'zezlfbeheersing' moeten volgen. Maar toch bedankt voor het recept ...

Gepost door: geert | 29-06-06

papje waar in godsnaam heb je dit recept vandaan???? ik dacht echt dat ik al bijna alles uit de Italiaanse keuken getest had.
'k ga eerlijk zijn : jou receptje zal nooit mijne maag vinden!

Gepost door: Koen | 29-06-06

wat roert er in het struikgewas? de ingrediënten van jouw krachtpapje staan me wel aan marc! zou het met een Imodium-Instant niet lukken, denk je?
loretta

Gepost door: loretta | 29-06-06

pap ik geloof dat mijn moeder iets dergelijks bereidde toen ik nog heel klein was. ik lustte er geen pap van.
ik denk dat the red hot chili peppers beter zullen smaken. geniet er van. en van de rest van het weekend (hoewel, het is nog maar donderdag).

Gepost door: martin | 29-06-06

pap Inderdaad!Voor mijn pa is dit recept puur jeugdsentiment!
Krachtvoedsel die ze tijdens de oorlog kregen!
Warme vanillepap met bruine suikers vind ik wel lekker!Maar ,amaai,het aantal calorieën!

Gepost door: rebecca | 29-06-06

:-) bedankt, marcske, voor jouw lieve woorden; je hebt me al aan 't lachen gebracht zie, met die gehurkte man, mag het ook (g) een vrouw zijn ?
Ik ken dat parcours van met de auto, mijne wederhelft is ne Kortrijkzaan.
Loopt al goed, hopelijk gist die pap niet al te gauw gezien de warme voorspellingen.
Iris

Gepost door: Iris | 29-06-06

Met de paplepel
Dat je hiervan snel gaat lopen, verbaast me niet écht.

Snél naar de dichtstbij zijnde schutting, bijvoorbeeld (bij gebrek aan, inderdaad, voldoende hoge maïs).

Is het ondertussen overigens al écht wetenschappelijk bewezen dat je geen marathon kan lopen op, ik zeg maar wat, mosselen met frieten ? Of op chips met cola ? Of op pure fondant chocolade ? Of, bij tropische temperaturen, fris gekoelde Jupiler (strikt genomen toch ook maar een groentedrankje ?).

Gepost door: Wim | 29-06-06

Ontbijt Ideaal om de dag te beginnen lijkt me dit. Nog een portie witte bonen in rode saus erbij, een reep of wat spek en eggs, een licht gebakken tomaatje en een chili en de dag kan niet meer stuk !

Gepost door: Jo | 29-06-06

Bedankt Bedankt voor je bemoediging Marc, ik heb het eerlijk gezegd niet makkelijk gehad de voorbije twee weken.

Grtz Dieter

Gepost door: Dieter | 30-06-06

oh dear lijkt me meer een vieze goesting voor zwangere dames eigenlijk :-) denk toch niet dat ik dat mijn zwakke maagske ga aandoen :-)

Gepost door: Ruthje | 30-06-06

Burg Marc, veel plezier morgen !

Gepost door: Jo | 01-07-06

De commentaren zijn gesloten.