03-07-06

Kortrijk-Brugge-Werchter

De luwte van de maandag. Benen, armen en hoofd zitten nog vol afvalstoffen. Ik ben wat zweverig achter de ogen, sla nogal wat prietpraat uit en het is moeilijk om me te concentreren. Mijn lieve vis zegt dat ze nauwelijks enig verschil merkt. Ze is dan ook een heel lieve vis.

Verslagjes van de Guldensporenmarathon zijn er her en der genoeg te vinden denk ik. Over de brandende zon, de smeltende macadam, over vierkante meters verbrande huid en opengeschuurde blaren. Veel water, sponzen en spuitende brandweermannen. Van weermannen gesproken, zij werden gisterenmorgen met niet mis te verstane bewoordingen naar de hel gestuurd. De hel die zondagmorgen tussen Kortrijk en Brugge lag. Pijn, ontreddering, ongoocheling, geluk en euforie, de normale ingrediënten van een marathon. Ook veel onderschatting, denk ik. Een marathon blijft een uiterst zware fysieke inspanning waarbij men uiterst goed moet voorbereid zijn. De weersomstandigheden van gisteren maken het natuurlijk extra zwaar en je mag er zeker van zijn, er hebben zich drama's afgespeeld. Het is ongelooflijk hoe mensen bij zulke temperaturen nog zo dom kunnen zijn om zich aan een vooropgesteld tijdschema te houden. Dat begrijp ik niet. Halfweg liep ik op exact de honderdste plaats en heb dan nog vijftig 'lijken' opgepikt. Uiteindelijk ben ik na drie uur en zeven minuten op de Burg aangekomen. De tribune zat maar voor een derde vol, veel te warm voor de mensen om daar te zitten, in de blakende zon.

 

Nog een woordje over John Frusciante. Donderdagavond zagen mijn zoon w; en ik dit fenomeen aan het werk op de wei van Werchter. Zijn onnavolgbare gitaarriffs bepalen het geluid van de Peppers. Begenadigd met een stem die de Bee Gees jaloers maakt voerde hij "How deep is your love?" in zijn eentje naar breekbare, hoge toppen. Hetzelfde deed hij in het sportpaleis van Antwerpen toen hij solo "See Emily play" van Syd Barret bracht. Gelukkig voor de Peppers en ook voor ons, is hij van zijn heroïneverslaving afgeraakt en speelt hij nu op leven en dood maar dan wel met zijn gitaar. Bij zijn favoriete nummer, "Californication" heb ik W in mijn nek gezet van waaruit hij een uniek zicht had op de deinende wei en tegelijkertijd zijn helden recht in het gezicht kon kijken. Toch wel een hoogtepuntmoment, denk ik.

Als je op "How deep is your love" klikt dan kun je een kort filmpje van Frusciante bekijken. Daarin zingt hij dit lied voor de eerst maal tijdens hun concert te Parijs. Het is een beetje uniek omdat hij een leuk foutje maakt.

15:53 Gepost door marc | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

de Burg potverdikke, dan moet ik je hebben zien finishen want ik was één van die mensen die toen op de tribune zat weg te smelten :-) 'k Heb je helaas niet herkend. Ongelooflijk knappe prestatie heb je daar geleverd Marc! Ik sta gewoon paf van wat iedereen gisteren daar gepresteerd heeft in deze temperaturen...

Gepost door: Ruthje | 03-07-06

top en zelfs nog beter dan in torhout ... en de concentratie ... ja, zelfs in Gistel wist men deze morgen niet wat er gisteren gelopen werd

Gepost door: Koen | 03-07-06

:-) marcske, proficiat met je "verantwoorde" prestatie. Laat ze dus maar lachen al diegenen die hun neus ophalen voor jouw ellenbogenpapje met het vanille-temperke (dat zeggen wij hier ook); ik lust dat trouwens zonder een marathon in 't verschiet. Zoals je zegt, velen zijn dom in hun prestatiedrang. En dat dat visje van jou niets ongewoons aan jou merkt zegt genoeg, ofwel is het een heel, heel lief waternimfje ;-)
En lieve papa, met de zoon in de nek, (een vertederend beeld, zie het zo voor mij); jullie verbondenheid met elkaar en de Peppers zal deugd gedaan hebben aan 't hartje, zo te lezen. Bedankt voor het filmpje; idd. als Bee Gee-fan kreeg ik van dat kleine stukje Frusciante al kippenvel en wat dat foutje betreft, ik noem het een charmant, menselijk akrootje dat nog meer vertedert.
Hou het heet en cool tegelijk, we hebben lang gezeurd in de voorbije koude maanden, nu moeten we maar content zijn, vind ik
broeierige groet,
Iris

Gepost door: Iris | 03-07-06

super super marc, zo een tijd met die temperaturen, en ja, mensen lopen vaak onverstandig. ondenkbaar dat je een pr loopt ,soms moet je gewoon lopen omdat je van lopen houdt en niet omdat de tijd ertoe doet. maar die tijd is super, kan ik alleen maar van dromen...

Gepost door: martine | 03-07-06

..
:-) / :-) / :-)
(anders zou je je kunnen afvragen op wel item de smiley betrekking heeft)

Gepost door: Evy | 03-07-06

té diep in de loopliefde? Marc, toch een beresterke tijd in zulke weersomstandigheden, hoe diep moet jouw duik onder de drie uur niet wezen in een perfecte wedstrijd? Ik gok, met wat ik erover weet (inclusief jouw context) op een scherpe 2u50' of minder. Ik vind enkel, met permissie, dat je de marathons niet mag opstapelen, je woekert blijkbaar met je krachten. Een kwestie van prioriteiten aflijnen: de indrukwekkende aantallen of die éne besttijd?

Prachtige versie van "How deep is your love", waarschijnlijk als parodie bedoeld, maar gelukkig mooi 'mislukt': Frusciante benaderde in zijn ruige uitvoering éénzelfde ijle hoogte als The 'castraatjes' Bee Gees, bewijs hoe sterk the original was. The Peppers zijn uitzonderlijk authentiek, meer kan je van muziek niet verwachten. Ik vrees dat Kurt Cobain minder geloofwaardig is geweest, dubbel drama dus. De gustibus nietwaar?

evaluator Marlon.

Gepost door: marlon | 03-07-06

gereacteer hey ruthje, onder normale omstandigheden is het ongelooflijk opwindend om op de Burg toe te komen. Volle tribune, mensen die roepen en applaudiseren. Nu was het enkel mijn zoon die 'Hey papa' riep. Toch ook nog goed voor een kippevelmoment.

dag koen, ja in torhout ben ik nooit goed in mijn ritme gekomen, maar gisteren daarentegen was het inderdaad top. superervaring. ook voor jou koen, als je gisteren goed toekomt ben je een goede loper, gelijke welke tijd. nog een klein vraagje, waarom brussel ipv flanders fields?

Bedankt voor de mooie woorden iris. ik ben blij dat frusciante je ietsje geraakt heeft. hij is echt super.

Dag tiene, ik had een tijd onder de 3 uur in gedachten maar voor de start heb ik mijn schema teruggebracht op 3u10. Dat gaf veel ademruimte en voelde relax aan. Veel gedronken en gesponst en was mooi binnen de beoogde tijd binnen. Maar desondanks is het vandaag verschrikkelijk om de trap af te komen ;-)

_ _
*/ * (anderesmileys.skynetblogs.be/)
~

hey marlon, noch van het stapelen noch van die ene supertijd lig ik wakker. (misschien eerder van die ene voltreffer) maar 2u50 zal steeds iets te scherp zijn voor mij, onder ideale omstandigheden en in goede conditie moet ik 2U54/53 aankunnen maar ja het is geen obsessie, hé, ik drink graag een pint en rook soms een sigaret en mijn bed zie ik eerder laat dan vroeg (en ik heb dikke kuiten!) wat de cover van frusciante betreft, ik denk echt niet dat hij het bedoelt als parodie, op geen moment, ook donderdagavond niet kreeg je het gevoel dat er de draak mee gestoken werd. nee dat denk ik niet. ja de peppers hé, ongelooflijk hoe origineel en scherp dat ze na al die jaren nog klinken. stuk voor stuk keigoede muzikanten.
salu, mon cher.


Gepost door: marc | 03-07-06

IFF en Brussel Voila, bij deze loop ik ze beiden!

Gepost door: Koen | 05-07-06

ook hier een reactie jammer genoeg geen werchter voor ons. Torhout wel ooit bezocht, zowel in stralende zon als in gietende regen...
;-)

Gepost door: annemie | 05-07-06

De commentaren zijn gesloten.