12-07-06

Party over grenzen heen

 

                       

 

Deze ochtend stond ik voor het rode licht, net achter een 'corbeillard'. Mijn cd speelde juist het zesde nummer van het fantastische Mirrorbal van Neil Young samen met Pearl Jam. 'Downtown' is een superhit, een feestnummer waarbij je de volumeknop een extra draai geeft en eens flink door je dak kan gaan.

We stonden voor de lichten, rechtsweg naar de Blauwe Toren, het Brugs crematorium. Ik draaide de vensters van mijn wagen naar beneden terwijl ik Neil Young en Pearl Jam al hun duivels liet ontbinden. Hopelijk is een zweem van het aanstekelijke ritme doorgedrongen tot de stille binnenkant van de kist en wordt het feest over de grenzen heen verder gezet!

14:15 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

*** een coole woensdag toegewenst! grts,

joris

Gepost door: joris | 12-07-06

.. Ja, muziek in de auto. Goed luid. Dàt ken ik. 1 van mijn favoriete bezigheden trouwens. Misschien moet ik wat vaker met de auto rijden.

Ik kom hier graag, dus ik ging toch nog even naar die rots kijken. En naar de lucht. En stukjes lezen.

Gepost door: Evy | 12-07-06

.. ... en herlezen.
Mooi hoe teksten rijker kunnen worden, zelfs in een paar seconden.

Gepost door: Evy | 12-07-06

optimist tot in de kist hé marc, ik zie zo'n laatste ritje onder jouw luide muzikale begeleiding helemaal zitten. ik zou het zelfs appreciëren en het feest zou grenzeloos verder duren. zo denk ik daar werkelijk over hoor.
lieve avondgroetjes, loretta

Gepost door: loretta | 12-07-06

zielen en muziek Ik zou hetzelfde gedaan hebben als jij,marc!
Laat die brave "zielen" meegenieten...ik herinner me de woorden van mijn oma die zei aan de kleine kinderen dat ze met hun blote voetjes op het kerkhof moesten lopen om de overleden zielen te laten glimlachen.En ze deed dit dan ook met hen!Ik vond het prachtig aanschouwen!

ps.Je denkt toch ook niet dat alles zo sereen achter de schermen verloopt?Mijn zus is coördinator bij het crematorium de blauwe toren.En aan haar verhalen te horen is het heel moeilijk vol te houden zonder humor en muziek.
Muziek is een wondermiddel!
dag lieve Marc!
grtjs,Bé

Gepost door: rebecca | 12-07-06

:-) Muziek en humor, twee noodzakelijke ingrediënten om het leven te relativeren, houdbaar en staande te houden. Ik zou zelfs durven beweren dat muziek en humor belangrijke prikkels zijn naar die allesomvattende Liefde. Wie de humor in zijn métier niet meer ziet, gaat de dieperik in.
Iris :-))))))

Gepost door: Iris | 13-07-06

Marc ! Kom nog altijd langs ondanks mijn onmenselijke "levensschema" van de laatste weken....
Ben je dus niet vergeten hé...Groetjes dan maar............
(ben blij dat je iets over doodskisten schrijft...moet mijn eigen cliché toch in stand houden)

Gepost door: anima-negra | 13-07-06

feeststemming jullie reacties brengen mij een losbandige feeststemming. nee er zijn geen grenzen. zet de muziek maar loeihard, lieve evy en met loretta erbij komt er nooit een eind aan het feest. Ja ik denk dat ik een caddilac convertible moet aanschaffen want met bé en iris erbij wordt het feest compleet. for ever cruisin'. ik ben er zeker van dat we Anima over deze grenzen heen de zonnige zijde van het leven kunnen laten zien.

marc

Gepost door: marc | 14-07-06

nee ! niet nodig, er moet altijd een soort dualisme bestaan, jullie het optimisme, de hoop en de bloemen, ik het pessimisme, de angst en de distels.....het moet gewoon zo.............

Gepost door: anima-negra | 14-07-06

De commentaren zijn gesloten.