14-07-06

Brood op speed

        
              
 

Naar aanleiding van een expositie van Herman Brood in Brussel bracht de VRT in het journaal een interview met de artiest. In de tentoonstellingsruimte trachtte de journalist de Nederlander bij te houden. Het was onmogelijk voor de arme man om een speld tussen de ratelende Brood in te krijgen, vragen gingen verloren in een waterval van woorden en gesticulaties. Het was voor de journalist al moeilijk genoeg om de microfoon in de buurt van de rondspringende Rocker te houden. Plots was het stil, Herman stond stokstijf. Als versteend. De journalist botste bijna tegen hem op. De ogen van Brood waren gefixeerd op één van zijn werken. Terwijl hij er naar toe snelde diepte hij een spuitbus op uit de binnenzak van zijn zwarte, lederen jekker en onder de ogen van de verbouwereerde journalist begon hij zijn werk bij te 'werken'. Toen de journalist van zijn verbazing bekomen was verdween Brood reeds naar de volgende zaal, enkel de verzwakkende echo van zijn stem achterlatend voor de eenzame microfoon...

13:35 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

.. :-)
(hij zal een spelfoutje gevonden hebben)

Gepost door: evy | 14-07-06

brood & spelen Herman Brood: een charismatische rocker in zijn jonge jaren, daarna een verdienstelijk grafisch kunstenaar, tegelijkertijd een erbarmelijk slecht dichter, tenslotte een mislukte entertainer... en schrijnend: geëindigd in de pampers op zijn vijftigste, de speed liep dunnetjes langs zijn billen, zelfbeeld aan diggelen en de rest incluis totaal te pletter (speelfoutje).

dag Marc,
Marlon.

Gepost door: marlon | 14-07-06

ouders Marc, bij deze maak ik nog es de overtocht. Tja, Eeklo, de wereld is klein he? Over Brood weet ik niet veel. Is dat die van "Saturday night"? Da's wel een prachtig nummer. Wel doe ik hier een reactie op "mijn ouders": "Hoe ouder ik word hoe meer ik besef dat ik samengesteld ben uit mijn moeder en vader." Ik las onlangs ergens dat een kind meer lijkt op zijn vier grootouders dan op zijn twee ouders. Misschien is het beeld vollediger dan?

Gepost door: eilandman | 15-07-06

:-)- DIT Broodje heb ik nooit gesmaakt
hou het liever bij een broodje-gezond
Broodje heeft weinig, maar intens geleefd
daardoor vroeg naar de (zelf) verdoemenis gezweefd

hé marcske, heel fijne weekendgroeten and remember de Genste leute die vandaag begint......
Gents Gestropt

Gepost door: Iris | 15-07-06

.. het beeld, het is het beeld en wat hij voelde in die seconde(n).
gelukkig had hij net de goede spuitbus bij, of speelde de kleur geen rol? of was elke kleur een goede kleur?

Gepost door: evy | 15-07-06

brood-restjes hi marlon, zijn laatste jaren zijn inderdaad geen toonbeeld voor onze jeugd maar hij vertegenwoordigt iets wat ik ergens had willen zijn (en toch niet echt, denk ik): een rocker on the edge, leven op het scherp van de snee. voortdurende dreiging van ondergang, de uiteindelijke doodduik. nee, dan nog liever een gezonde loper die af en toe rookt, drinkt en kijkt naar Brood. dag maat.

hey evy, alles bij brood was afhankelijk van zijn 'speed-peil'. nu was het rood, vijf minuten later was het misschien zwart geweest. waarschijnlijk had hij een hele reeks spuitbussen klaar zitten. Ik hou het voorlopig op blauw. en dat zeker en vast tot en met woensdag. laat je cijfertjes dansen in het zonlicht! dag lieve evy.

dag eigenzinnige eilandman, verstandig van jou om af en toe eens het vasteland te bezoeken. dat ik meer en meer op mijn ouders lijk, volgt uit het feit dat ik ouder wordt. ik reageer op mijn zoon, spontaan , zoals mijn vader bij mij deed. Ik herken meer en meer trekken, probeer daar een positief gevolg aan te geven. maar de zon geeft reeds veel warmte en mijn hoofd doet nog pijn. tot later eilandman.

hey dag lieve iris, zie ik je daar reeds in feestkledij langs de graslei flaneren? Af en toe een sneetje Brood is goed, maar let op: soms ligt het zwaar op de maag! laat je bloemenhart meedraaien met de zon en straal je geluk uit naar je geliefden. dag iris.

Gepost door: marc | 15-07-06

Knap Een prachtig verhaal over een eigenwijs kunstenaar!

Gepost door: bart | 15-07-06

observatie je observatievermogen is kennelijk onbegrensd. is dat een gevolg van het weerman-zijn. ik bezit geen muziek van herman brood, gewoon omdat ik er niet zo van hield, het klonk me onecht in de oren (hoewel hij een zeer integer iemand zal zijn geweest). wel heb ik natuurlijk cuby & the blizzards, groep bij wie brood piano speelde tot hij naar de cel moest.
tragisch, dat hij op die manier aan z'n eind is moeten komen. of willen komen. speed kills was al een bekende slogan in de jaren zestig.

Gepost door: martin pulaski | 19-07-06

De commentaren zijn gesloten.