24-07-06

Bende gangsters?

 

Murat Kaplan heeft het hem maar weer eens gelapt. De hele heisa rond de zoveelste ontsnapping van deze gangster herinnerde me aan een vreemd avontuur van een aantal jaar geleden.

5 mei 1993. Kaplan was samen met zijn companen Phillipe Lacroix en Basri Bajrami ontsnapt uit de gevangenis van St-Gillis. Ze maakten deel uit van de Bende van Haemers en waren in de cel terecht gekomen nadat ze in 1989 minister-ster Paul Van den Boeynants hadden ontvoerd en een spannende tijdlang hadden 'vast-gehouden'. De ontsnapping van het drietal gebeurde op een heel spectaculaire wijze waarbij een onfortuinlijke gevangenis-verantwoordelijke als levend schild voor de voorruit van hun auto werd gehouden.

In die dagen vertrokken Jan, Jan en ik met onze oude aftandse Mercedes richting Franse Alpen om de Mont Blanc te beklimmen. Met al de sneeuw die er de voorgaande winter gevallen was beloofde het een moeilijke onderneming te worden maar we waren goed voorbereid en scherp als een scheermes. We waren ervan overtuigd dat het niet kon mislukken. De grootste moeilijkheid van de tocht deed zich echter voor aan de Belgisch-Franse grenspost. Toen we vertraagden en halt hielden viel ons de grote rijkswacht-drukte op. Plots was onze auto omringd door nors kijkende mannen in uniform en werden we verplicht om uit te stappen. Helemaal van de kook vonden we met veel moeite onze identiteitskaart waarop we werden binnengebracht in een kantoortje. Door het raam konden we zien dat de Mercedes volledig werd uitgekleed en onze rugzakken tot op het laatste kruimeltje werden geledigd. Uiteindelijk kregen we na een paar uur onze passen terug en lieten ze ons verder ongemoeid vertrekken.

We veronderstelden dat we het slachtoffer waren geworden van een ver doorgedreven drugscontrole maar pas een paar weken later ging mij een lichtje branden. Was men in die dagen niet intensief op zoek naar drie vluchtende gangsters? En dan meldden zich drie verdacht uitziende mannen aan de grens, die beweerden dat ze de Mont Blanc gingen beklimmen? Ja, ik ben er nog steeds van overtuigd dat men ons toen voor het ontsnapte gangstertrio hield. Daarom blijf ik de laatste dagen zoveel mogelijk binnenshuis. Tot men Kaplan heeft opgepakt.

 

                                 

 

17:55 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ja,wat wil je..? Nochtans spannend,Marc!
Moet je toch wel een appart gevoel geven,hmm,dat gangsterkantje van je,trekt me wel aan...
ps.ik heb dit zelf ook al eens voorgehad aan de nederlandse grens,zelfs niet zo ver van huis...grappige situatie...

Gepost door: rebecca | 25-07-06

Hihi Tja, met zo'n boeventronie... :-)

Grapje!
Tom

Gepost door: Tom | 25-07-06

@Rebecca Heeft Marc een gangsterkantje of kan hij het perfect acteren? Ik twijfel, ik zie een levenseerlijke kop, een bijwijlen beenharde jongen, dat wel, maar eerder in het genre 'sport en spel'. Voor mij gaat hij vrijuit. Wie stemt er tegen?

doei goeie Marc,
Marlon.

ps: onlangs was ik getuige dat een beleidsdame zei dat men Kaplan een spuitje moest geven bij aantreffen, een dodelijke spuit (bedoelde zij), inclusief uit de wereld spuiten van zijn soortgenoten, beter ééntje meer weg dan ééntje minder... euh, bedenkelijk toch, waar moet dat eindigen?

Gepost door: marlon | 25-07-06

Terug-gespuit Hey marlon, ook beleidsdames kennen zwakke momenten. woorden waarvan ze achteraf spijt krijgen, maar kijk daar staan ze nu, zwart op wit en geen spuit die ze kan elimineren. Ik vul alvast mijn waterpistool-spuit om straks mijn o-lijf-je te bevochtigen. baai.

Gepost door: marc | 25-07-06

herladen jaja tom, toen was jij nog een vrolijke puber, surfend op golven van nooit-eindigende jeugd. trouwens ik vind 'tronie' een prachtig woord. ik wou dat ik er een had. dan zou ik ons bé een lekker loens beloeren want ik denk dat ze dat wel leuk zou vinden. Is het niet lieve bé?

Gepost door: marc | 25-07-06

?? De laatste tijd spreek je wel in codetaal,lieve Marc!
Of is het boevenjargon? :-)

Gepost door: Rebecca | 25-07-06

aan Marlon Ja,Marlon,ik hoorde deze namiddag dezelfde woorden tussen 2 mensen die ik van dichtbij ken.Ik ben er vanonder gemuisd om geen verhitte discussie op te wekken;daar had ik echt geen zin in!Sommigen blijven rechtlijnig denken!

En,Marc is zeker eerlijk,maar doet graag geheimzinnig met binnenpretjes...vandaar

Gepost door: rebecca | 25-07-06

Be Ja, Marc, ik denk ook dat Be daar rillingen zou kunnen van krijgen... :)

Tom

Gepost door: Tom | 26-07-06

.. wat me opviel was de Mont Blanc.
Bergbeklimmen. Heb ik gedurende zes jaar elke zomervakantie gedaan.
Rappels. Schitterend.

Gepost door: Evy | 26-07-06

De commentaren zijn gesloten.