30-07-06

Recuperatie!

Wat moet een mens zoal doen om te recuperen van een zware fysische inspanning? Gisteren legde ik mezelf een vrij zware trainingsdag op. Onder de straf schijnende zon liep ik een goede 25 kilometer waarna ik nog eens op mijn fiets sprong om een 50-tal kilometer te fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 32 kilometer per uur. Ik kan u verzekeren dat nadien mijn pijp goed uitgedoofd was.
Nu, de vraag hoe recupereer ik hier nu het best van. Traditioneel liggen volgende antwoorden voor de hand: veel sportdrank met de juiste suikers drinken, hopen pasta's naar binnen werken (volgens coach paul  is pasta met zalm en scampi's ideaal), een goede massage (dat is dan weer volgens Bé de beste remedie) en vooral vroeg gaan slapen.

Hiervan is iedereen overtuigd. Wàs iedereen overtuigd, tot de dagen van de 16de en 17de rit in de Ronde van Frankrijk. Vanaf dit moment is de ultieme recuperatiemethode in het leven geroepen: whisky drinken! Ik kan niet verwoorden hoe gelukkig ik hiermee ben. Ik ben een 'die-hard-fan' van whisky. Het hoeven niet steeds de onvolprezen single-malts te zijn, Jim, James en Johnny zijn ook altijd welkom. Mijn favoriet is echter de single malt van Glenmorangie. Ik bespaar u de beschrijving van het smaken- en geurenpalet en zwijg in alle talen over de fantastische kleur van deze godendrank.

Ik ben er steeds van overtuigd geweest dat intensief sporten en whiskydrinken geen goede combinatie is. De fles die ik kreeg voor het nieuwe jaar van 2004 staat nog steeds halfvol in de kast. Echter: andere tijden breken aan. Na een dag zwaar trainen laaf ik mijn dorst voortaan met whisky. Mooie tijden breken aan. Gisterenavond haalde ik met veel plezier de fles Glenmorangie boven en liet me het sterke spul in overvloed smaken. Uit dankbaarheid speelde ik 'Have a cigar' van Pink Floyd, waarvan ik de super-intro verscheidene maal door de boxen deed galmen. Zo'n 27 keer denk ik

09:13 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

genot Kan ik inkomen,lieve Marc...
Een grote hoop endorfinen die vrijkomen plus nog het verdovende effect van alcohol erbovenop...high zal je wel gelopen hebben..:-)
Als je het genot van je smaakpapillen zou aanvullen met een prikkeling van je gevoelszenuwen(massage) zou je in heaven zijn...
we moeten dat eens uitproberen,hee...;-)

goed uitgeruste Bé,x

Gepost door: rebecca | 30-07-06

hallo marc geen mening betreffende de whisky wegens geheelonthouder, maar je fysieke inspanning kan ik naar waarde schatten: amaai en alsteblieft!!!

drink ze &
verzin een lied,
Marlon.

Gepost door: marlon | 30-07-06

:-) Ik wachtte nog even voor een reactie, maar nu ik marlon lees ga ik gretig met hem in de alcoholarme zee : ook ik ben geheelonthouder.
Saai mens ? Helemaal niet; geloof het of niet, mijn promile-loos lijf houdt mijn onstuimigheid echt niet tegen, in tegendeel !
En 't mooiste ervan is dat ik heel bewust met mezelf meevier.
dag marcske, nip ze lustig verder en geniet ;-)
Iris

Gepost door: Iris | 31-07-06

hmmm ook een whisky liefhebber. Sinds ik de single malts heb ontdekt heb ik er altijd wel een paar soorten in mijn kast staan. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een zachte Old Pulteney en een heel pittige Ierse Connemara.
groetjes

Gepost door: annemie | 05-08-06

De commentaren zijn gesloten.