31-07-06

Vertederende verzoeking

 

Je loop reeds jaren op je achterste vinnen op de ijskoude ondergrond van Antarctica. Op zoek naar...och, je bent de reden van je zoeken al lang vergeten. Je bent het stappen moe, je wil nergens meer naar toe. Het blijft donker, voor altijd.

Maar plots, als de zon na een veel te lange poolnacht die je kleine zwarte schubbetjes heerlijk verwarmt,  zie je het einde van het jarenlange geploeter. Gedaan met stappen en schuiven, nauwelijks vooruitgerakend. Vanaf nu razen over het ijs, zonder limiet, alle remmen los. Voortdurend dronken van snelheid, het leven wordt één roes van voorbijschietende gletsjers en ijsbergen. Het geluk staat daar, zomaar voor het opstijgen.

Toch best nog maar even goed rondkijken voordat het ijs definitief achter je smelt...

11:40 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

En plots ... wordt je wakker en alles is wit (they're coming to take me away, aha, ...).

Gepost door: geert | 31-07-06

euh ijzingwekkend cryptisch, marc, ik mis een link, zag je plots het licht, werd het je vervroren wit voor de plotse ogen, in de gesloten oren, kwam de meedogenloze liefde op je af onder de grote gedaante van een fata morgana? vertel het aub! (gaat het gewoon om die tractoren, nee toch?)

marlon

Gepost door: marlon | 31-07-06

zwart-wit hey marlon, zwartwitte pinguins steken in juli nooit 'zomaar' de kop op, nietwaar? Het gebeuren tussen de regels is nog volop bezig, zorgen voor de nodige turbulente wervels.
Bijna aan de opppervlakte komend. marc.

Gepost door: marc | 01-08-06

hé marc Ik voel tegenstrijdigheid in je relaas; enerzijds snak je naar berusting, anderszijds kan het niet snel genoeg. Je bent aanbeland in de jaren van "afwegen", "achterom kijken" en zoekt de juiste verhouding tussen beiden, een soort stabiliteit tussen de uitersten. Ik kan mis zijn, maar jouw roep over de witte vlakte doet mij stilstaan bij jouw poging tot stilstaan. Blijf overwegen, lieve marc, dat doe ik voortdurend om mijn Zen-stabiliteit te handhaven.
zorgzaam bedoeld en lief gemeend,
Iris

Gepost door: Iris | 01-08-06

keuze dag iris, het gaat inderdaad over keuzes maken. Keuzes met ingrijpende gevolgen. mooie kansen weliswaar, verleidelijk en uitdagend. net zoals die pingu's, die hun hele leven lang geslenterd hebben, nu plots de kans krijgen om te razen. marc.

Gepost door: marc | 01-08-06

marcske Niets moeilijker in 't leven dan keuzes maken( maak dit momenteel met mijn oudste dochter ook mee); voor de eenvoudige reden dat men maar op termijn ondervindt of het de juiste keuze al dan niet was.
Toch geen spijt hebben later, want welke keuze men ook maakt, ze helpen onze identiteit bepalen, vormen, groeien.
En dat nachtje (of een paar nachtjes) over slapen helpt volgens mij ook om een beslissing te kiezen.
Verleiding, uitdaging....ze zijn soms des duivels, maar zonder voel je 't echte leven niet.
lieve groet,
Iris

Gepost door: Iris | 01-08-06

De commentaren zijn gesloten.