14-08-06

Hemelwater

 

Aan wie anders doen de bakken hemelwater van de laatste dagen mij denken dan aan de 'Rain King' himself, Adam Duritz. Deze man, met de dubieuze dreds op de schedel, is de getormenteerde zanger van de Counting Crows. Geen menselijk leed is hem gespaard, zijn blik verraad een leven vol rampspoed en tegenslag. Zijn klagelijke stem wekt bij vele vrouwenharten medelijden en compassie terwijl zijn trouwe hondenogen iedere twijfel wegnemen: dit is werkelijk de ongelukkigste mens ter wereld. Tranen en slapeloze nachten zijn man's geliefkoosde thema's, of wat dacht je van titels als 'A long December', 'Raining in Baltimore' en 'Perfect Blue Buildings'?

Maar ik ben een fan. Ik hou van zijn met verdriet doordrongen liedjes en zijn band kan een stukje rocken of wat dacht je van het fantastische 'Hangin' Round' ? Dus als ze ergens concerteren in Belgische contreien dan zijn mijn vis en ik steeds van de partij. Zo ook twee jaar geleden. De Counting Crows zouden hun ding doen in Vorst Nationaal en natuurlijk hadden we onze kaartjes màànden op voorhand gekocht.

Die bewuste avond vertrokken we net op tijd richting Brussel maar in Gent vielen we zonder brandstof (!) met als gevolg dat we een uur te laat in Vorst Nationaal aankwamen. We hadden enigszins verwacht dat er geen massa's volk zou zijn maar dat de parking volledig verlaten was verwonderde ons toch. We parkeerden onze wagen net naast de ingang en toen we uitstapten kwam er een jongeman naar ons toe die vroeg 'of we voor het concert van The Counting Crows kwamen'. 'Hebben jullie dan gisteren en vandaag niet naar de radio geluisterd? Daar hebben ze het wel ieder half uur gezegd. Dat Adam Duritz ziek is en het concert uitgesteld is. Neenee, niet een paar uur, voor onbepaalde tijd! Uit frustratie reden we naar 'den Zotten Hond' in Wetteren, waar het toch nog plezant werd.

Een paar maanden later zagen we een fitte Duritz het beste van zichzelf geven. Een concert dat mij nog steeds koude rillingen bezorgt.

16:55 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

:-) hé Rain King Marc, die Queen uit de tekst, slaat dat op de regenbooggodin, dan voel ik me geroepen. Heb zopas Hanging Round beluisterd. Idd een stem die bij dit weertje perfect past. Medelijden roept de zanger bij mij niet op, wel melancholie en een af-en-toe-sfeertje, dat wel. Interessant meegenomen, ik kende dit niet en 't is niet omdat dit raar lijkt voor mijn leeftijdscategorie dat het me niet aangenaam raakt.
Weeral een beetje méér gat in mijn cultuur opgevuld, bedankt.
With tears from heaven ;-)
Iris

Gepost door: Iris | 14-08-06

august and everything after ja marc, die cd bevat echte pareltjes, om koud van te worden... die stem van Adam Duritz... weet je marc als Adam zingt dan mogen ze me niet te lang alleen laten...
round here we stay up very very late,
loretta

Gepost door: loretta | 14-08-06

geen augustusweer alsdusdanig hangt er heden pure Adam Duritz in de lucht, onvatbaar eenzaam krast het weer zich door verdriet van regens, wij styleren ons verlies, ja Marc, die cd hebben wij echt grijs gedraaid, het mooie grijs dat troost kan brengen bij de zoektochten naar onze perfecte blue buildings.

rondhangend,
Marlon.

Gepost door: marlon | 14-08-06

Tellende kraaien dag marc.

round here de eerste keer horen vergeet ik ook nooit meer.
waarom dat zeg ik niet. het leven moet wat mysterieus blijven.
aangezien je al weet dat ik naar E. kom wonen maar van A. ben.
ik wist niet dat ze zich op weg naar G. in S. op de sporen wierpen.
momenteel woon ik zelf in Z. In deelgemeente E. meerbepaald.
alwaar ik zelden het pinkie vasthoud. dat behoud ik voor in "De Filosoof".

binnen een jaar moet dat zijn.
groeten aan je vissievis, whoever that may be (let's keep the mystery).

mee*****andse groeten,
Bl. E.

Gepost door: eilandman | 15-08-06

.. She don't want nobody near en American girls ken ik, en nog wel enkele nummers maar niet veel.
En Round Here. wondermooi. staat nu op.

Gepost door: Evy | 15-08-06

Rock Werchter Had dat uitgestelde concert ook niet te maken met het feit dat de Counting Crows een week later so wie so geprogrammeerd stonden op Rock Werchter 2003 ? En dat je dus wel een héél grote fan moest zijn - jij en je vis, Marc- om een week voordien naar hun concert te zwemmen terwijl je, in verhouding, voor hetzelfde geld een week later de Crows én een pak andere groepen kon zien ? En was misschien daardoor de ticketverkoop wat aan de lage kant.

Maar inderdaad, ondertussen hebben ze al een pak klassiekers bijeengeschreven. En het blijkt inderdaad zo te zijn dat Duritz nogal wat 'aantrok' heeft bij (bloed)mooie vrouwen. Waarom ? Ik vrees dat dàt alleen de vrouwen kunnen uitleggen, maar dat er een groot teddybeergehalte in hem schuilt, dat kan ik me wel inbeelden.

Overigens bezorgden de Crows destijds ook Arid met Jasper Steverlinck enkele jours de gloire. Zowel op Pinkpop als Werchter mochten ze bij 'Hangin' around' het refrein komen meezingen.

Maar van de Crows is uiteindelijk véél meer blijven hangen.

En terecht.

Gepost door: Wim | 15-08-06

Mr. Jones Vreemd dat niemand hun hit vernoemt waarmee ze zijn doorgebroken op de internationale scene: Mr. Jones toch ongetwijfeld. Staring at the beatiful women. She's looking at you, i don't think so, she's looking at me. Herkenbaar, hé, mannen :-)

Wat Duritz betreft, die heeft toch een tijdje in een dipje gezeten. Hij zag er onverzorgd en 20 kilo te veel uit. Tijdens optredens ging het ook wat minder in die periode.
Maar de man heeft zich duidelijk herpakt. Hij heeft inderdaad een zekere tristesse om zich hangen, maar dat lijkt zijn aaibaarheidscoëfficiënt helemaal niet te schaden.

En de Zot'n Hond jong, jij en je vis en als ik het me niet vergis nog een jonge vogel daarbij...? Plezante beestenboel, hé... :-)

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 15-08-06

addendum ... en dat den Duritz zich even goed de allure van een alternatieve Lenny Kravitz had kunnen aanmeten, maar voor 'low profile' koos, de media en de massa liever afhield, zich in het liefdesverdriet stortte en om af te kicken zelfs voor ober ging studeren om zich te rekelneren: Adam in ballingschap etcetera.
Eén minpunt: live staan zijn versterkers steeds te luid en geeft hij te vaak de vrije loop aan de solo-gitaar. Zijn stem is alles, de rest ballast.

mv

Gepost door: marlon | 15-08-06

re-acto hey iris, soms kom je bepaalde dingen die je enorm aanspreken toevallig tegen. en dit heeft niks met leeftijdscategorien te maken. eerder met openstaan voor nieuwe andere invalshoeken.

ja loretta, hij raakt gevoelige snaren, weet perfect bepaalde herkenbare gevoelens over te brengen. je bent niet alleen, lieve loretta. ;-)

marlonvriend, een man met een stem en een gevoelsleven van hier tot ginder. als hij net in een dipje zit als hij concerteert dan ga je gegarandeerd met een depressie terug naar huis.

dag eilandman, mysterie en duisternis maken het allemaal een beetje aantrekkelijker nietwaar? een visje hier, een filosoofje daar, ik was(!) eerder een 'kabouterkesman'.

dag lieve evy, jij bent het mystieke zelf. het schrijven van andere woorden omgeven door de prachtige stem van adam duritz. 'in wat voor mooie wereld leef jij?'

hey wim, nee het was niet voor dat concert dat we een afspraak hadden. Ik geloof, als ik me goed herinner dat het in maart 2004 moet geweest zijn. of zoiets. ik had ze voordien in werchter gezien, het jaar dat pearl jam vervangen werd door live (nog altijd een trauma). maar dat vond ik povertjes. den adam had een depressie van hier tot het kan niet dieper.

en tom, ja die jonge vogel hé, was me dat daar een beestenboel. zo kwam het toch nog tot een goed einde! (precies een slechte amerikaanse film)

marco (nee niet die van bakkers)

Gepost door: marc | 16-08-06

@ re-acto in een buitengewone, Marc.

Gepost door: Evy | 16-08-06

round here Mijn fav band, ben bij alle concerten te vinden. Geweldig, is trouwens net een live cd uit van concert in NL.
Round here live is zielsnijdend...

Gepost door: martine | 17-08-06

De commentaren zijn gesloten.