16-08-06

Blauwe ogen

 

 

Blauwe lucht. We hebben het een tijdje moeten missen. Daarom ben ik op zoek geweest naar lucht zonder wolken. In een reeks foto's van mijn eerste expeditie naar Antarctica vond ik dit plaatje. Het getuigt misschien niet van bescheidenheid maar ik vind dit nog steeds een prachtig beeld. Het is oorspronkelijk een diapositief, fujijcolor 100asa, gemaakt met een analoge reflexcamera, een Nikon-801. Het objectief was een 50mm, sluitertijd 1/500ste en op diafragma f11. Vorig jaar heb ik een hele reeks van die dia's laten digitaliseren.

Dit koppeltje 'Blauwoog-aalscholvers' of 'Blue Eyed Shags' was rustig aan het broeden op een klein eilandje, een paar kilometer van onze basis, Rothera. Met langlaufskies was dit eilandje over de bevroren zee gemakkelijk te bereiken. Dit uitzonderlijk mooi stel zat precies op onze komst te wachten. We konden ze heel dicht naderen en ze poseerden als volleerde fotomodellen.

Deze foto kwam eruit als beste. Hun prachtige ogen lijken een strijd te leveren met de lucht: 'Wie heeft het mooiste blauw?' Voor mij is deze wedstrijd onbeslecht, beide krijgen de hoofdprijs.

Voor alle duidelijkheid wil ik er aan toevoegen dat er hier geen gefotoshop aan te pas is gekomen.

13:47 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Kuiven Ronduit schitterende foto. En dan heb je nog niet eens iets over hun zalige kuiven geschreven Marc. Ik ben niet zo technisch (simpele lomograaf zijnde) maar is 100asa niet voor slecht weer? terwijl ik een stralende lucht zie. Had de foto dus nog "beter" kunnen zijn (met een pakweg 200 asa)? Of is het andersom? Pardon my ignorance. Ik kreeg het al honderd keer uitgelegd, maar ik kan het niet onthouden.
Zeg Marc, in welke kreek in het Mee*****and staat dat beeld van die aalscholvers, net echt? Is dat de Boerekreek?

Kreekman

Gepost door: eilandman | 16-08-06

ontwapenend Twee stille verliefden, dat zie je zo, die rust, die sereniteit, hun vrede, het gevoel dat een goede man in hun buurt komt vertoeven, een vriend van de liefde, ongewapend zijn handen, ongevaarlijk zijn camera. Charmant.

bedankt man,
Marlon.

Gepost door: marlon | 16-08-06

wow prachtig!!

Gepost door: martine | 17-08-06

2 ogen zo blauw Toevallig 'mijne blauwe geschelpte' niet tegengekomen op Antarctica? Hij is nog niet terug van Quevrain en ik denk dat hij is doorgevlogen ...

Gepost door: geert | 17-08-06

re-acto-man dag eilandman, ja daar zit je op het verkeerde spoor maar ook dat leidt naar een waarheid. een waarheid die misschien wel interessanter is dan de waarheid. aan de boerekreek kuste ik mijn eerste lief, tussen het lange gras en wuivende riet. lang geleden vriend. kom jij daar soms nog? is dat klein cafeetje aan de brug nog open. in die tijd was dat wijveke al stokoud, nu moet ze zeker al hondertwintig zijn. of zoiets. nee daar was het niet maar wel op ander schoon eiland. iets voor jou denk ik.

je ziet het goed, marlondo. er schuilt meer achter dan enkel twee mooie vogels. het straalt, ook fierheid, overwinning van angst. ook bescherming vind ik. merci.

dag tiene, jouw foto, nippend van een pintje is anders ook niet mis. ik vraag mij af wie de echte 'jungfrau' is ;-) mooi.

ja, geert, nog even geduld en als hij volledig rond is komt hij terug thuis. hij zag er fantastisch uit!

vanonder een schuchter piepende zon. marc.

Gepost door: marc | 17-08-06

@ eilandman omdat ik weet dat jij dat belangrijk vindt: honderdtwintig ipv hondertwintig.

Gepost door: marc | 17-08-06

:-) Hun zwart steekt als
contrasterende kracht
tegen het mooi blauw af
even blauwe kraalogen
lonken naar een volgende stop
donzig reikt hun halzen
naar een zwakke prooi
een mooi stel op verpozing
voor mij echter blijft het
"alleen maar kijken vanop
heel verre afstand"......

(zal ik hier openlijk durven bekennen dat ik een uit mijn kinderjaren overgehouden schik heb van dergelijk gedierte, ach waarom ook niet ?)

dag marcske, ijverig inpakkend nog even langs gekomen;
mijn volgend bezoekje is voor sept.met een tuiltje lavendel;
voor nu schenk ik je nog mijn hartelijke Iris-bloemen-groeten.

Gepost door: Iris | 17-08-06

Gewoon adembenemend!!! Prachtige dieren, fiere, trotse koppen met intelligente blik. En dan die kuiven.... daar kan geen punker aan tippen.
Poëtisch beeld dat mijn ziel stilletjes binnensijpelt.
Groetjes.

Gepost door: Ilona | 17-08-06

re-acto-man bis bedankt iris, ik zal in het vervolg rekening houden met je ingebakken schrik voor dergelijk gedierte (ook wel vogels genoemd). geniet van de lavendel maar pas op van de bijtjes.

hey Ilona, je zit op mijn zelfde golflengte. weet je, bij het fotograferen van een bepaald beeld voel je soms dat het raak is. intuïtief ben je ervan overtuigd dat het 'klikt'.

groet. marc.

Gepost door: marc | 18-08-06

De commentaren zijn gesloten.