18-08-06

Lopen zomer 2006

Wij, het lopend ras, worden de laatste weken serieus op de proef gesteld. Eerst was er juli. Juli brak alle hitte- en droogterecords van het KMI. Denken aan loopschoenen was toen reeds voldoende om in een overvloedige zweetbui uit te breken. Iedereen smeekte en bad om afkoeling en verfrissende regen. De smeekbeden werden verhoord, augustus bracht niks anders onweer en buien met overvloedige neerslag. Riolen kunnen de overvloed aan water niet meer aan met als gevolg dat kelders veranderden in meren en straten in kanalen.

En in zo'n omstandigheden moeten wij, marathonlopers ons voorbereiden op de klassiekers van het najaar. We moeten scherp staan, geen grammetje teveel mag er aan onze atletische lijven kleven. Owee de loper die wegens de hitte of de zondvloed verzaakte aan de noodzakelijke duur- en intervallopen, hem of haar wachten helse uren bij het afmalen van de 42 kilometer.

Na het pijnigen mijner hersenen en de evaluatie van mijn algemene fysische conditie ben ik tot de volgende najaarsplanning gekomen. Volgende week zondag kom ik aan de start van de ING marathon van Brussel, alhoewel ik een paar jaar terug, nadat ze me net voor de aankomst op de grote markt nog de verkeerde kant opstuurden, gezworen had dat ik nooit meer zou deelnemen. Iedereen verdient een tweede kans, ook de organisatie van de Brusselmarathon. Veertien dagen later sta ik aan de start in Ieper. Sinds jaar en dag vind ik dit een fantastische marathon. Niet alleen vanwege het prachtige parcours, langs de IJzer en Ieperlee naar Ieper, maar vooral voor de eeuwig enthousiaste organisator André Migneau. Deze marathon wil ik lopen in een besttijd, dwz minder dan 2u55. Bij goede weersomstandigheden zou dit moeten kunnen. Ik geef mezelf dan nog een tweede (derde?) kans tijdens de Kustmarathon. Eind september wordt er dan gelopen tussen De Panne en Oostende, in welke richting is afhankelijk van de wind.

Als alles verloopt volgens planning zou deze laatste mijn vijftigste marathon worden. Partytime!!

14:22 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Rdvz aan de finish van de kustmarathon !

Gepost door: Jo | 18-08-06

hartenhaas Marco, coach Paul VDB zou je planning onverantwoord vinden, maar ik begrijp ondertussen dat jij op een geheel eigen schema loopt, dat zich in de buurt van het puur gevoel bevindt, da's heel goed man, het ultieme richtsnoer. Het verstand is voor de dwazen. Laat je hazen door je hart.

Marlondo.

Gepost door: marlon | 18-08-06

Kustmarathon Marc, ik neem ook deel aan de kustmarathon, zij het wel de halve ! Misschien haal je me nog in ? ;-)

Gepost door: kj | 19-08-06

wat een planning Jouw blog maakt mijn leven aanzienlijk makkelijker: als er nu nog iemand uit mijn omgeving zegt dat ik compleet gek ben, geef ik hem gewoon jouw url door. Volledige stilte zal dan mijn deel zijn :-) Anderzijds heb jij wel die typische 'gekte' waar ik een grenzeloze bewondering voor heb. Succes in je komende marathons, misschien zie ik je in Brussel (je hoeft niet achterom te kijken ... ik roep wel :-) )

Gepost door: geert | 19-08-06

woaw! Wat een fysiek!
En dat op jouw leeftijd! :-)
Bé x

Gepost door: Rebecca | 19-08-06

weer-dienst hey jo, afgesproken, ik zal er zijn, met of zonder krukken!

ja marlon, ik loop niet volgens schema's of andere strakke regels. eerder op het gevoel, het hart volgend. maar toch ben ik niet volledig doof en blind voor een verstandelijke aanpak. tussen deze drie marathons rook ik geen sigaretten en drink geen whisky. alhoewel dat laatste voor een goede recuperatie zorgt.

dag koen, daar drinken we dan een grote pint op.

merci geert, meedoen is één ding, aankomen een ander. brussel loop ik in principe om de afstand in de benen te krijgen. een soort veredelde duurloop. maar ja moest ik die dag superbenen hebben dan kan dat nog volledig anders uitdraaien.

hé bé-etje, ik hou lijf en leden in prima conditie enkel en alleen voor jou. (krijg ik nu een zoen?) ;-)

hartelijk. marc.

Gepost door: marc | 20-08-06

In Flanders Fields Het kan best dat ze een tweede kans verdienen op de ING marathon, maar het zou toch niet mogen voor zo'n grote organisatie. Hetzelfde kan gezegd worden van de Kustmarathon.
Andre Migneau moet het met veel minder geldelijke middelen stellen en biedt al jaren een Marathon om u tegen te zeggen.
In ieder geval, geniet ervan !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 21-08-06

De commentaren zijn gesloten.