23-08-06

Hersenspoeling

Soms voel ik de onweerstaanbare drang om mijn schedelbeen op één of andere manier te openen en uiterst behoedzaam mijn hersenen uit mijn hoofd te halen en ze vervolgens voorzichtig op een mooi, blinkend inox-schaaltje neer te leggen.

En dan kan de grote kuis beginnen. De als klevende, stroperige substantie vermomde oneindige verzameling van overbodige zintuigelijke prikkels, wordt heel grondig van de onherkenbaar, vervuilde kwabben verwijderd. De nutteloze visuele en auditieve informatie die zich gedurende tweeënveertig jaar onafgebroken op mijn, bij mijn geboorte zo frisse, ongerepte hersentjes, heeft gecumuleerd los ik zonder spijt op met desnoods pure ammoniak.

Waarschijnlijk zijn er verscheidene, intensieve behandelingen nodig, maar het resultaat mag er zijn: frisse, onbezoedelde hersenkwabben van het mooiste roze dat een mens zich kan voorstellen. Denken wordt opnieuw een plezier, een avontuur, fris en helder. Fris en helder. Mooi.

De enige man die ik zou vertrouwen om het in mijn plaats te doen is veel te vroeg gestorven. Mark Sandman schreef heel wat prachtige nummers die zijn groep Morphine op een unieke manier ten gehore bracht. Als je ook een hersenspoeling nodig hebt, clic op de pic.

       

 

 

19:27 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Given to fly ... Beste Marc,
vrees je niet dat na die "grote kuis", na grondig verwijderen van "de nutteloze visuele en auditieve informatie" je geen "benchmarks" meer hebt waarop je je kan baseren om te beslissen wat goed is en wat slecht, wat mooi is en wat vervuiling, wat lief en wat hatelijk, wat kunst en wat goedkoop opportunistisch lui gepruts, etc ... ?
Het zal je maar overkomen ... ik bedoel, daar zit je dan met frisse, onbezoedelde frisroze kwabjes ... klaar voor al dat nieuws en je weet niet meer wat je ervan denken moet ... misschien was dat wel wat Sandman wijlen wilde zeggen "a brand new brain, without a good idea" ?
Enjoy the rubbish Marc; het doet je meer genieten van Geluk, verdriet en van die dingen ...

Alweer iets om over door te bomen in een of andere kroeg aan een of andere toog ... ;-)

Gepost door: Jo | 23-08-06

roze hersentjes Roze was vorige zomer wél de mode, maar dit jaar niet meer dacht ik!?

Gepost door: geert | 23-08-06

Ik denk niet dat zo'n hersenspoeling zal helpen. Misschien is het beter een eind te gaan lopen, de neus in de wind, niet denken, alleen maar....zijn. Een goede "meditatie" om alles eens op een rijtje te zetten...kan wonderen doen...alles in persperctief bekijken.
Groetjes.

Gepost door: Ilona | 24-08-06

re-acto hajo, ik denk als wij ooit samen aan een toog geraken wij de eerste twee dagen er niet weg geraken. natuurlijk heb je overschot van gelijk maar het idee lijkt me fascinerend. het komt eigenlijk voort uit vermoeidheid denk ik, niet alleen fysische maar ook psychische vermoeidheid. het gevoel dat je hoofd vol zit en dat het eens moet geledgd worden. dat is de oorsprong van dit idee denk ik.

dag geert, van die mode dat hou ik zo niet bij. ik ben blij met roze, maar blauw of petroleumgroen zou ik niet mistaan.

daar zeg je wat Ilona, lopen. nog meer lopen. de helft van wat ik verdien spendeer ik nu al aan loopschoenen. maar inderdaad dat is de remedie die helpt. daarom ook dat ik het zoveel doe, hé ;-)

dag mooie mensen, bedankt voor de bekommernis over mijn hersenen. ondanks de grijze wolken wens ik jullie mooie straaltjes zon.
marc

Gepost door: marc | 24-08-06

Neen ik wil geen roze hersenkwabben.
een beetje sorteren, een beetje kiezen, dat wil ik wel.
een beetje kuisen.
opschudden.
De kleur mag blijven.
Ik hou mijn hersenkwabben bij. Met alles wat er in zit.

Gepost door: Evy | 25-08-06

little grey cells Die van mij zijn grijs. Kan nochtans niet aan de leeftijd liggen... ;-)

Gepost door: Tom | 25-08-06

antw-oord tom, waarschijnlijk zijn die van u afgestorven. eerlijk gezegd ik had zoiets al vermoed.

je evy, laat die van jou maar zoals ze zijn, jouw zolderkamer lijkt me prima ingericht.

ik denk dat ik die van mij maar eens terug op hun oude plaats terugzet. nee ik heb er niets aan veranderd. enkel de frisse lucht zal ook wel deugd gedaan hebben. tot in hoger sferen.
marc

Gepost door: marc | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.