11-09-06

Marathon

Deze editie van de Flanders Field was nog maar eens een voltreffer. Rond de 400 deelnemers en een weertje waarvoor de horeca aan de kust veel geld zou geven (jammer genoeg niet aan de weermannen die daarvoor zorgen). Nochthans was niet iedereen opgetogen met temperaturen die rond de middag vlotjes de kaap van 25 graden namen: "de hele maand augustus is het te koud om zonder dikke fleece buiten te komen en ik loop eens een marathon en het is dertig graden" vloekte een anders heel vriendelijke collega-marathonloper.

Nu ja, het is wel zo, dat als er dergelijke temperaturen op het menu staan, het tempo wat moet worden aangepast. Om tien uur 's morgens is het natuurlijk nog lekker fris, weinig wind en de goede sfeer zorgen ervoor dat gegarandeerd de helft van de deelnemers te vlug start. Met als gevolg dat de laatste 8 kilometer voor velen een ware hel wordt.

Het is natuurlijk wat 'ambetant' dat ik mijn vooropgestelde tijd niet heb gehaald, maar het feit dat ik op geen enkel moment kopje onder ben gegaan en zelfs de laatste kilometers nog heel wat 'lijken' heb opgeraapt geeft toch het gevoel dat ik een goede marathon heb gelopen. Hierbij wil ik toch eens, bij zulke omstandigheden, op het belang van een goede begeleider wijzen. Je kan bijna permanent verfrissen en drinken en grapjes maken. Merci, Tom.

Mijn eindtijd was 3u09m, 35ste plaats.

12:26 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

weerom knap gedaan! en weer eentje om toe te voegen aan je mooie lijstje!
keihard en knap gepresteerd marc! zou je nu niet even een rustpauze inlassen?
vlei je nu maar even tegen je zoetwatervisje aan, pure verwennerij heb je nu wel verdiend!
dikke proficiat van een sportieve supportster,
loretta

Gepost door: loretta | 11-09-06

Proficiat marcske Het is beter je te focussen op het prachtig eindresultaat, met verve en glans gehaald, dan je "ambetant" te voelen over het voorop gestelde doel. En zo'n super-mede-loper gelijk Tom dat is al een troef op zich.
Ik ben nu eenmaal geen eindmeet-najager en geniet ook al halverwege van de dingen.
Vandaag, 28 °C, HET moment voor zalige rust en heerlijk nagenieten.
Doen Marc !
gr.Iris

Gepost door: Iris | 11-09-06

De evidentie... ... van het lopen.

Soms, héél soms, lijken nogal wat 'lopers' zich te verliezen in navelstaarderige analyses van de oefensessies die werden afgelegd. Hartslagen worden vergeleken, pijntjes worden (over)gedramatiseerd, enz. (Ik pleit hierbij ook wel schuldig, hoor).

Niets van dit alles bij jou, Marc. Lopen, en marathons lopen in het bijzonder, lijkt bij het leven zelf te horen zoals eten, drinken, ademen, enz.

Ik blijf het knap en fascinerend vinden. En die eindtijd ? Afgezien van het feit dat ik het een erg knappe tijd vind, zou ik vooral zeggen : pffffft.

Gepost door: Wim | 11-09-06

Nog 1 te gaan =50! Kwist wel dat dit je weer zou lukken!
Je zag er verleden woensdag dan ook in supergoede conditie uit...
Wat een stevige billen...:-)
Ja,sweety,tijd voor vleierij...;-)

Gepost door: Rebecca | 11-09-06

voor 'marco-marathon' goed gelopen jong, die 50ste wordt een dikke bingo, dat verdien je wel!

mv

ps: 't zijn mijn zaken niet, maar had Rebecca ergens aan je billen gezeten? tja :-)

Gepost door: marlon | 11-09-06

mooie tijd in deze, qua natuur, prachtigste marathon die ik tot nu toe liep ... ik kan natuurlijk nog niet tippen aan jouw aantal ... ik doe mijn best, maar heb precies de indruk dat ik je niet inhaal :-)

Gepost door: Koen | 11-09-06

Geiren gedoan 't Was voor mij ook eens een leuke ervaring om zo'n marathon van dichtbij mee te maken.
Bovendien kan ik nu indruk maken op de vrouwen met mijn marathon-T-shirt. Dat zal wel de reden zijn waarom jij ook bent beginnen lopen, zeker, Marc?
:-)

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 11-09-06

proficiat!!! Fantastische tijd, bij andere weersomstandigheden lukt die "net onder de drie uur" wel eens!!

Gepost door: Dirk | 12-09-06

re-acto hey loretta, de rustpauze komt er zeker, maar nu nog niet. binnen drie weken zijn er nog 42 te doen langs de grens tussen zee en land. spieren zijn reeds voo 70% hersteld, tegen dan ben ik terug 'superman';-)

dag lieve iris, tom is inderdaad van onschatbare waarde zowel als begeleider als collega. die gentse lucht is toch speciaal hé...

hela wim, het zit inderdaad allemaal in het koppeke, en we doen wat we moeten doen hé. Nogmaals proficiat met je vierde zoon.

Hé bé, jaja lach maar met mijn dikke billen. ;-)

dag marlonman, nee niet aan mijn billen. dat is een gevoelige plek, zowel letterlijk als figuurlijk... ;-)

dag koen-e loper, jij bent een knappe, jonge held, een strijder van het puurste ras. enkel respect en lof is hier op zijn plaats.

hey dirk, de grens van de drie uur is geen doel meer op zich, die heb ik in het verleden reeds een paar maal gehaald. Alhoewel binnen drie weken, met een beetje geluk...

en dan nog tommeke, jouw aanwezigheid was van ongelooflijk veel waarde. en ja voor wat doen we zulke dingen? een goddelijk lijf? de geïnteresseerde aandacht van het andere geslacht? om op te stoefen? voor de gezondheid? you tell me...

lopende groet

Gepost door: marc | 13-09-06

.. run run

Gepost door: Evy | 13-09-06

Good show old boy ! we shall meet, bij leven en welzijn, bij nr 50 !

Gepost door: Jo | 14-09-06

knap knap gelopen!! zware omstandigheden en dus goed verdeeld

Gepost door: martine | 14-09-06

De commentaren zijn gesloten.