10-10-06

Groen

 
agalev

 

Neenee, verwacht van mij geen politieke schrijfsels of expliciete standpunten. Oververhitte discussies over bruin of paars zijn niet echt aan mij besteed. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik a-politiek ben, nee, ik heb enkele principes waarmee ik een overeenkomst in de politiek tracht te vinden. Laat me toe te zeggen dat ik tracht geen meeloper te zijn.

Maar zondagavond heb ik goed gelachen. Niet met het zogezegde verlies van het Vlaams Belang, want de euforie die er in media en andere kringen heerst zou ik eerder onder 'wishful thinking' willen catalogeren, maar wel met de eerste persconferentie van Filip De Winter na de eerste verkiezingsuitslagen zondagavond. Hij sprak op zijn gekende, geen tegenspraak duldende manier de hele meute journalisten toe. Op een bepaald moment wil hij onze groene vrienden ook nog even over de hekel halen en hij doet dat met zulke finesse en op zo'n uiterst verfijnde manier dat ik nog maar eens moet toegeven dat het een zeer getalenteerd spreker en manipulator is. Hij sprak niet over 'de groenen' of over 'Groen!' maar zei doodgemoederd Agalev. Twee, driemaal, langs zijn neus weg, Agalev. Het is ondertussen reeds drie jaar dat die partij zijn naam veranderde maar niet voor De Winter, hij doet niet de moeite of brengt het respect niet op om de 'nieuwe' naam te gebruiken. Het viel niet eens op, maar ik ben er zeker van dat hij het doelbewust deed. En dat hij er van genoot. Straks heeft hij het nog over de CVP, PVV en, godbetert, de BSP.

Wat ik hier nog even kwijt wil is dat ik me niet echt goed voel bij de uitspraken van sommige Antwerpenaars, in de zin van "Antwerpen is de trendzetter en de boerkes van het platteland zullen wel volgen". Voor heel wat Antwerpenaars is hun stad, dè stad en zij, de fiere Sinjoren, de burgers van het land. Dat het Vlaams Belang in Brugge zes procent stijgt is peanuts. Zouden ze in Antwerpen wel weten dat Filip De Winter een Bruggeling is?

15:42 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

een keuze Marc, sorry, maar ik vond die 'Agalev'-verspreking van Dewinter hoe dan ook hilarisch, zoiets is toch tot in het absurde d'erover
Overschotten van gelijk heb je met je beschouwingen omtrent de megalomane Antwerpenaars en hun vermeende voortrekkersrol, hun chauvinisme is van het irritante soort, zowel ter linker als ter rechterzijde
Tja, het VB in Brugge, hoe kan dat nu, arme mensen toch... maar Gent dan, da's prachtig hé wat de Beke daar geflikt heeft aan die bruin gasten, zo hoort het

Gepost door: marlon | 10-10-06

politiek oververhitte discussies en politieke schrijfsels zijn ook niet mijn ding marc maar ik las wel graag mee. ik steek trouwens weer wat op want ik wist niet F. De Winter een Bruggeling was. en ja, vorige zondag bracht ik ook mijn eigen stem uit, electronisch... een makkie als je weet wat je niet wil.
liefs, loretta

Gepost door: loretta | 11-10-06

oververhitte politieke discussies, i love them. en ik volg je helemaal marc. allochtonen repatriëren betekent: de*winter terug naar brugge. bruinen met kroezelhaar het land uitzetten betekent ook van*hecke het land uit. Misdaad harder aanpakken betekent ook alle vlaams blok*kers (welk "belang"?) met een strafblad de doos in. daar is trouwens een woord voor: consequentie.

Gepost door: eilandman | 11-10-06

Philip En laat ons vooral niet vergeten dat 'Filip' De Winter eigenlijk officieel 'Philip'. Maar uiteraard weigert hij ook maar de minste verwijzing naar een Franstalige schrijfwijze te bannen, zelfs als die zich in zijn eigen voornaam bevindt. Hoe (vervaarlijk) enggeestig kun je zijn ?

(Of zou het zijn omdat zijn initialen dan in plaats van FDW plots 'pdw' zouden worden ?)

Voor het overige heb ik ook een dubbel gevoel over de verkiezingsuitslag. Wat me wél opvalt is dat de toon van De Winter op een paar dagen tijd héél anders is geworden. Héél wat bescheidener.

En gisteren hoorde ik Jurgen Verstrepen in 'Morgen beter', zelfverklaard mediaspecialist van het VB, zelfs pleiten voor een schepen van allochtone afkomst in Antwerpen.

Zou het inderdaad niet kunnen dat men een beetje de pedalen kwijt is bij het Vlaams Belang ?

(Zonet kwam mij de cover van Knack van deze week onder ogen. Een paginagrote foto van FDW met daarboven 'Patrick'. Qua vernedering kan dat wel tellen. Maar heeft hij het tenslotte niet zelf een beetje gezocht ? Hoogmoed komt voor de val.)

Gepost door: Wim | 11-10-06

hé marc totaal andersom heb ik ook al gehoord van Flipke's aanhangers en/of achterban die het nog hebben over 't Vlaams Blok. Niet te verwonderen als hun opperhoofd ook zo conservatief fout blijft verder doen.
Ik hou van politieke debatten en bemoei er me vanuit mijn huiselijke zetel ook mee maar oververhitte discussies op de werkvloer vermijd ik, tenzij tegen een echte politicus want die kent de truc om achteraf gezellig samen te pintelieren
groetjes Iris
Iris

Gepost door: Iris | 11-10-06

Agalev ... waar is de tijd pffff ... als ik de reacties lees weet ik plotseling waarom ik nooit iets over politiek op mijn blog zet, hoewel ik een enorme interesse in de materie heb. Ik zal van de week toch maar eens een uitzondering maken, denk ik.
Anderzijds ... de smaak van de vroegere Raider kan je wel in de Twix ontegensprekelijk terugvinden, maar het groene van Agalev komt enkel voor in de naam van het surrogaat.

Gepost door: geert | 12-10-06

Flip is een zeer goede manipulator, vrees ik. Ik denk ook dat het een bewuste verspreking is.
Ik hou mij maar bij mijn mythen en sagen!
Groetjes Marc!

Gepost door: Mythoske | 13-10-06

Hé,Marcje
ik heb effe geen zin meer in politiek..!Aan wat zou dat liggen..?
Veel te veel energie ingestoken de laatste tijd...
Tijd om over andere dingen te discussiëren!
Ik wacht op een nieuw item,loopse Marc! :-)
Bébé

Gepost door: bb | 13-10-06

De commentaren zijn gesloten.