17-10-06

Geaderde schoonheid

 
zweedse

 

Vanuit de lucht zijn soms de wonderlijkste dingen te zien. Op de satellietbeelden van gisteren was het grillige Scandinavië aan de beurt om zich van zijn mooiste kant te laten bewonderen.

Omdat het weerbeeld er beheerst wordt door een krachtig hogedrukgebied krijgt enkel mist en lage bewolking een kans om zich te ontwikkelen, daarom zijn de hoger gelegen gebieden meestal vrij van bewolking allerhande. Bij ideale omstandigheden vormt de mist zich in de diepuitgesneden riviervoren die ontspringen in het gebergte en zich zo een weg naar de lager gelegen gebieden kronkelen. Op deze prachtige foto kunnen we zien dat de mist zich in deze voren heeft gevormd en lekker de meanders van de rivier volgt.

Zoals ik vroeger reeds zei: een tijdje geleden was deze natuurlijke schoonheid enkel bestemd voor het goddelijke oog van bovenaf, nu is het beschikbaar voor jan-en-alleman! Kijk en geniet.

06:04 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor het aanschouwelijk maken van goddelijke dingen voor het nederige mensenoog. Doet me er aan denken dat ik van de stilte van de mist houd.
groetjes

Gepost door: annemie | 17-10-06

mee anders Marco, die bescheidenheid siert je, dat jij jan-en-alleman bent ;-)

jan modaal, alias marlon

Gepost door: marlon | 17-10-06

god is dood god himself is dood, maar wij mensen zijn nu allemaal zelf goden. "some of us are prisoners, the rest of us are guards" (bob dylan). ik weet ook niet waarom ik dat hier nu citeer. misschien omdat ik denk dat menselijke goden toch nog altijd zeer menselijk zijn. maar we kunnen inderdaad zeer mooie dingen zien.

Gepost door: martin | 17-10-06

natuurkronkels mooi plaatje marc! bedankt ook voor je schone verduidelijking, klinkt heel geloofwaardig in lekenoortjes.
(btw, remember lady Caroline? aan jou mocht ik dat gsm-nummer wel doorspelen, maar enkel aan jou!!! nog even geduld marcske)
nog een fijne week in allerhande schoonheid, loretta

Gepost door: loretta | 17-10-06

weer-woord hey annemie, in een beetje mistige mystiek verlies ik me ook graag. maar ik laat steentjes achter zo kom ik terug onder de mensen.

hey marlon, ik denk dat jij als geen ander weet dat bescheidenheid niet altijd een goed idee is. maar ik ben ook graag janenalleman, ondergedoken in de massa, niet vechtend in de spitse voorhoeden. zoals nu, moe en leeg en van geen enkel nut voor de maatschappij. maar toch heb ik nog voldoende kracht voor een stevige handdruk.

hey martin, jous zin-sneden zijn scherp, van toepassing en al, hetgeen niet altijd van de mijne kan gezegd worden. tot in de draai, ik geniet meer en meer van die 'pipers'.

hey lieve loretta, heel erg bedankt voor deze welgewaardeerde inlichting. ik weet zeker dat ik lekker slaap vannacht. nogmaals merci, als ik iets kan doen voor jou, 'gimme a yell!'

zweverige groetjes.

Gepost door: marc | 17-10-06

De commentaren zijn gesloten.