17-10-06

Nog eentje

 
postratus

 

Hetzelfde fenomeen laat zich ook bewonderen in meer zuiderse oorden. Op de satellietfoto van deze middag hebt u een uniek zicht op de bijna sneeuwvrije toppen van de Alpen. Zuidelijk grenzend aan dit gebergte strekt zich de vlakte van de Po uit.

Vandaag waait er een zacht zuidoostelijk briesje over de Povlakte. Dit briesje stuwt de lucht tegen de zuidelijke flanken van de Alpen: die lucht stijgt, koelt af, condenseert en vormt mist en wolken. Deze wolken wurmen zich tussen dalen en valleien en resulteren in het unieke patroon dat de Povlakte op meesterlijke wijze afzoomt.

Weermannen zijn doorgaans de kop van jut en hebben meestal de boter opgegeten maar ze krijgen toch wel mooie plaatjes te zien. En als ze in een goede bui zijn, willen ze die nog wel delen met de weerleek.

17:17 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

mooi hé die plaatsjes...maar nog mooier is het als je op de top van een berg staat en de mist hangt onder je...
groetjes

Gepost door: annemie | 17-10-06

:-) dag marcske, eigenlijk vind ik de temperaturen te hoog voor de tijd van 't jaar; ik loop te puffen en te zweten, terwijl ik liever de seizoenen op hun tijd heb.
Voor mij mag de koude (als het maar droog blijft) gerust komen; ik ben die lichte kledij beu aan 't komen. En weer of geen weer, ik loop sowieso toch veel buiten.
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 17-10-06

graag ja, ik ben hier graag, dat wist ik van in het begin.
dank je voor je prachtige foto's, Marc, maar het zicht van 'down here' vind ik toch ook niet mis.

Gepost door: Evy | 17-10-06

aan Iris Meen je dat?
Geef mij maar heel het jaar door een zwoele warme zomer!
Veel stookkosten en werk uitgespaard!
Bij mij toch:wij stoken met hout...

Gepost door: bb | 17-10-06

@bb Natuurlijk meen ik dat; ik ben een kind van de Natuur en wil haar kringloop op mijn huid voelen; mij hoor je nooit mompelen over het weer als.....de seizoenen maar op hun tijd komen. Ik hou ook van het tikken van de regen op de ruiten, lekker melancholische muziek erbij en de Muze overstemt me met de gepaste woorden in de juiste stemming.
groetjes
Iris

Gepost door: Iris | 18-10-06

seizoenen Ik zeg niet dat ik er psychisch onder lijd...zoals jij,hou ik ook van de pure natuurelementen zoals wind,regen en zelfs storm...en van de charme van elk seizoen.
Maar...helaas nemen de lichamelijke klachten dan toe...mijn conditie en energie is veel groter als de temperaturen hoger liggen en de zon schijnt...dan is mijn keuze rap gemaakt!
ochtendgroetjes!

Gepost door: bb | 18-10-06

Kunst er staan in diverse musea werken die héél wat minder kunstzinnig zijn dan dit soort foto's ... en, nee ... ik noem geen mosselpotten bij naam!

Gepost door: geert | 18-10-06

Knappe foto, Marco!
Het is wel zalig dat het zo lang zacht blijft, al is ieder seizoen goed voor mij. Het "echte" herfstgevoel laat op zich wachten....maar dat kan mij niet deren.
Groetjes.

Gepost door: Ilona | 18-10-06

weer-woordII ja annemiet, niks is te vergelijken met dat. het zijn momenten dat je je echt mens op deze aarde voelt;

weet je iris, wat ik wil dit jaar? een ijskoude 1 november, alle chrysanten bevroren op het kerkhof. ik zeg dit niet uit kwade wil maar wel dat tien ik kind was mijn vader hoorde vloeken als het durfde vriezen net voor Allerheiligen.

dag evy, ha ja met de voeten op de grond en het hoofd in de nek zien ze er zeker ook fantastisch uit. maar ik geef er de voorkeur om op mijn rug in het gras de wolken boven mij te zien passeren.

hé béetje, stook jij met hout? heb je een dan ook een schapenvachtje voor de haard?...

dag geert, nochthans is die mosselpot een belangrijk exportproduct. als je hem in levende lijve ziet ontgoochelt hij wel een beetje maar ja, that's life, mate.

dag ilona, ik loop nu al een tijdje in de bossen om de herfstgeur op te snuiven, ik voel dat het voor heel binnenkort is...

ciao ciao marco

Gepost door: marc | 18-10-06

Verbaast je dat? Ja...lieve Marc...
je bent niet verder geraakt dan de keuken vanmorgen...de volgende keer ,maak ik de haard aan,kan je daar lekker drogen als je nog eens kletsnat bij me binnenvalt...:-) op een schapenvachtje...;-)

Gepost door: bb | 19-10-06

Zacht Deze foto is echt héél mooi, die scherpe zwarte contouren tovde rest.
Dat zachte weertje mag van mij gewoon blijven duren tot de lente er is :)

Gepost door: Bi Bi | 20-10-06

De commentaren zijn gesloten.