20-10-06

Weer-man

 
priscillaqueenotdesert

 

Het is niet altijd even gemakkelijk om 'weer-man' te zijn. Door de jaren heen heb ik leren leven met de steeds terugkerende opmerkingen als daar zijn "Die weermannen, ze weten er allemaal niks van" of " Ze zitten er weeral goed naast". Zelfs mijn vis vraagt me niet meer als ze de pas gewassen kleren buiten te drogen kan hangen. Neen, haar vertrouwen in mij heeft ooit hogere toppen geschoren en daar zitten andere vissen voor niks tussen. Nog niet zolang geleden raadde ze me aan om een andere job te zoeken, "Brand-weerman, bijvoorbeeld", grijnsde ze, "kan niet zo moeilijk zijn voor jou." Dan weet je wel genoeg, nietwaar?

Maar het ergste aan 'weer-man' zijn is de twijfel die dit woord uitstraalt. De twijfel aan de weermans eigen seksuele geaardheid. Wie kijkt er tegenwoordig nog verbaasd op als er gesproken wordt over een man die ten gevolge van die twijfel zich heeft laten ombouwen tot vrouw? Niemand toch? Maar als na een tijdje bij haar (hem) de twijfel opnieuw toeslaat en zij voelt dat de man in haar (hem) toch sterker is wat zit er anders op dan opnieuw op de operatietafel te gaan liggen. Om weer-man te worden.

Ja, het zal je beroep maar zijn. Echter een klik op de foto maakt de pijn gevoelig zachter.

18:23 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

niet twijfelen! Ik zou zeggen:blijf gewoon jezelf....elke persoon bestaat uit man en vrouw...de evenredigheid speelt voor mij geen rol..:-)

Gepost door: bb | 20-10-06

:-)) dit vind ik je beste tot op heden, Marc, de blits man!
verdekke, ik was er echt ingetrapt, dacht dat je zus daar poseerde, ik sympathiseer met BB, blijf gewoon jezelf, deze versie kan er een tijdje mee door, dan de andere: weer-man

straf hoor, jongen toch: schoon!!! (d.i. geen fake hé)

Gepost door: marlon | 20-10-06

Tja, het is ons lot, hé Enkel de fouten worden aangeduid. Zelfs voor collega's is het vaak moeilijk om schouderklopjes uit te delen. Gelukkig bezit de échte weerman, wij wie wind en wolken door de aderen stromen, een uniek hormoon, dat door de hersenen wordt vrijgelaten op die momenten dat een moeilijker weersituatie goed werd ingeschat. Zo is het mogelijk toch een zalig gevoel te krijgen, waar je dan in je eentje stilletjes van kan genieten... :-)

Groetses,
Tom

Gepost door: Tom | 21-10-06

woordspeling ik heb even geworsteld met de tekst gisteren, maar mijn hoofd was niet helder. Vandaag is het duidelijker. Zouden de weer-vrouwen ook hetzelfde probleem kennen?
Nog een fijn weekend

Gepost door: annemie | 21-10-06

weer-spannig ook dat zit in een cyclus, bé, meestal ovoerweegt het éne, soms het andere. inderdaad, streven naar evenredigheid of evenwicht is volledig ondoenbaar. we onderwerpen ons aan de golven van de natuur.

nu je het zegt, marlon, het zou mijn zuster kunnen zijn. enkel de kin is wat te sterk. Ken jij mijn zuster dan?

het moet wel zijn hé tom. wolken en wind hebben steeds een deel van mijn denken uitgemaakt, het decor als het ware. we moeten dat hormoon gaan doorgeven, weer-man.

hey lieve mie, ik ken een aantal weer-vrouwen en in alle eerlijkheid ik denk niet dat zij daar een probleem mee hebben. des te beter, hé, hoe minder golven hoe vlakker de zee.

bedankt voor jullie reactie op mijn outing als weer-man! ciao ciao

Gepost door: marc | 23-10-06

the man in me "Storm clouds are raging all around my door,
I think to myself I might not take it any more.
Take a woman like your kind
To find the man in me."

Ik vermoed dat Bob Dylan dit speciaal voor jou schreef, beste Marco.

Gepost door: martin | 23-10-06

De commentaren zijn gesloten.