13-11-06

Brief aan Bruno

Dag Bruno,

ik was blij verrast om deze ochtend tijdens het radiojournaal nog eens je naam te horen vernoemen. De mensen zouden om de duur nog vergeten dat je minister bent. En met wat voor nieuws dan nog? Dat je je spreektijd tijdens de klimaatsconferentie te Naïrobi afstaat aan  Margaretha Guidone, een vijftigjarige huisvrouw uit Kapellen. Toen ik haar met een Antwerps accent hoorde zeggen dat de verloedering van het milieu slecht is voor onze kinderen, was ik aangedaan. Ja, Bruno, ik denk dat deze underdog het verschil kan maken. Ik denk dat zij een verpletterende indruk zal maken op de vertegenwoodigers van Bush, Poetin en al de Chinezen.

Weet je Bruno, dat het ijs op de Noord- en de Zuidpool aan het afsmelten is? En als uiteindelijk al dat ijs gesmolten is, de zeespiegel over de hele wereld met ongeveer 67 meter zal gestegen zijn? Weet je dat we hier in Brugge dan nog enkel de klok van het Belfort zullen zien? En weet je dan hoe laat het is? Dan is het veel te laat, Bruno. Maar nu is er nog tijd om eens serieus op tafel te bonken, krachtig uit de hoek te komen en spijkers met koppen te slaan.

Margaretha Guidone is met deze toegetreden tot het onvolprezen rijk der BV-dom. Binnenkort is ze te gast in alle mogelijke praatprogramma's en kunnen we genieten van haar sappige uitspraken. Het is haar gegund, want ze meent wat ze zegt en ze komt uit voor haar gedacht. En dat alleen al verdient ons aller respect, nietwaar Bruno?

Ik wens u nog een prettige reis, Bruno, en veel succes. Ik ben er zeker van dat 2007 het eerste jaar sinds lang wordt dat de gemiddelde temperatuur terug zal dalen.

       bruggenazondvoed

 

18:30 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Juist Heb het ook zitten denken vandaag. Dat mensje - met alle respect - krijgt een meteorologische bom onder de voeten geplant, om straks zo ver mogelijk omhoog te vallen. Het is allemaal heel mooi vanuit haar standpunt, maar ik heb medelijden met haar.

tom

Gepost door: Tom | 13-11-06

:-) Als Margaretha Guidone daarin toestemt, is dat haar eigen keuze. Als volwassene zal ze dan ook de al dan niet bijkomende gevolgen van dien moeten kunnen inschatten. 'T is toch heel simpel, je kunt ook gewoon "neen" antwoorden op een vraag, ook al wordt ze nadien door de media gevraagd, zij alleen zal bepalen of ze dit wil dan niet.
En Marc, ik dacht eerder een Nederlands-Duits accent te hebben gehoord, i.p.v. Antwerps, maar dat doet hier niets ter zake.
Persoonlijk vind ik het nog zo geen slecht idee om een doorsnee-vrouw tussen de groten der aarde kans te geven ook eens haar mond open te doen.
Baat het niet, het schaadt ook niet.
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 14-11-06

CO2 Dat ze die klimaatconferenties voor mijn part gewoon afschaffen ... op die manier sparen we al heel wat CO2-uitstoot van privé-jets en het resultaat blijft gewoon hetzelfde.

Gepost door: geert | 14-11-06

Beste Marc,
Aagezien ik er mij van bewust ben dat ik als vertegenwoordiger van dit onooglijke landje, me er niet zal kunnen op beroepen enige aandacht te krijgen van mijn toehoorders rest mij maar één ding meer, namelijk mij sympathiek maken bij de bevolking in Belgie. En wat is er nu "volkser" dan een gewone burger als uithangbord te gebruiken. Zo kan ik toch nog wat stemmen recupereren van mijn groene achterban. Kan ik het klimaat niet redden, dan toch mijn partij en mijn postje...

Bruno (lees vandaag AnimA)

Gepost door: anima-negra | 14-11-06

politiek Iedereen weet toch dat de politieke wereld een grote hypocrisie is.Ik heb het dit jaar van dichtbij meegemaakt op gemeentelijk vlak en ben veel nuchterder geworden...iedereen en alles wordt gemanipuleerd om hét doel te bereiken:zo veel mogelijk geliefd te worden onder de gemeenschap en dus de kiezers...:-)
ps.Dit is dus een politieke zet,zoals vele andere toevalligheden...en weer reden tot gespreksstof en extra publiciteit....:-)

Gepost door: bb | 14-11-06

@ bb Sorry, hoor, maar ik ben er eentje die dat nog niet weet. Ik gruwel van veralgemeningen. Ja, natuurlijk zitten er hypocrieten in de politieke wereld, natuurlijk zijn er die het enkel voor het geld of, nog meer, voor de macht doen. Maar, idealistisch als ik ben, geloof ik dat er ook nog veel eerlijke poltici bestaan, die democratie beoefenen met een zuiver hart en geweten...

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 14-11-06

:-) Ik treed Tom bij; ook ik geloof in talentvolle politiekers met de juiste bedoelingen. Zonder politiek landschap zou het pas een ruïne à la "a day after" zijn. Allé ik ken toch van vlakbij betrouwbare politici (zelfs jong-politiekers) die hun steentje, beetje bij beetje, bijdragen, maar men moet de kleine voorutigangetjes weten te appreciëren hé.
doei,
Iris

Gepost door: Iris | 14-11-06

marc, kunnen we er eigenlijk wel voor zorgen dat de ijskappen niet afsmelten? nee, toch? we kunnen het enkel een ietsiepietsie uitstellen. is het niet pretentieus als mens te denken dat je klimaat kunt beïnvloeden laat staan beheersen? el nina komt toch niet zomaar op bezoek? vetzakgroetjes.
PS: weet ge wat ik van socialisten denk? left left right op

Gepost door: eilandman | 14-11-06

aan de andersdenkenden Natuurlijk bestaan er idealisten met vooruitstrevende ideeën!(ik ben van nature ook zeer gedreven! :-))
Maar,ik heb gemerkt dat het zeer moeilijk te bewegen is binnen de huidige structuur en dat je op een bepaald moment onwrikbaar vast geraakt..!Bepaalde praktische regels zijn dringend aan verandering toe!
Ook heb ik zelf ondervonden dat je het meest en vlug je doel bereikt als je de juiste mensen kent in tegenstelling tot de algemene procedure die je normaal gezien moet volgen...en ik spreek hier over verschillende kleuren...is er dan sprake van democratie?Mij stoort het niet(ik ken de juiste mensen) :-) ,maar het moet frustrerend zijn voor de anderen...

Gepost door: bb | 15-11-06

Als iemand van het volk zijn of haar mening wil zeggen, voor mij niet gelaten.
Het ijs smelt, de vispopulatie vermindert,...en nog meerdere doemgedachten.....Minder vergaderen en meer doen misschien? Kunnen we er echt iets aan veranderen of is het maar een illusie dat wij kleine mensjes de natuur kunnen beheersen. Het "leven" vindt altijd wel een uitweg, denk ik.

Gepost door: Ilona | 15-11-06

@ bb again Ik ben iemand die vaak weigert een lange arm te gebruiken, als ik er al een zou hebben...

Tom

Gepost door: Tom | 16-11-06

@Tommetje Ik gebruik deze slechts in het voordeel van de gemeenschap..;-)
je moet soms diplomatisch zijn in het leven....:-)
en..het is soms de enige manier om je doel te bereiken in het voordeel van de "naïeve niet-gebruikers" van deze methode...

Gepost door: bb | 16-11-06

vervolg nuance:
iedereen kan mij als tussenpersoon gebruiken om te onderhandelen om zo op deze manier gemakkelijker tot een oplossing te komen.Een lange arm,die op een democratische manier gebruikt wordt,toch? ;-)

Gepost door: bb | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.