21-11-06

H-eu-peloos

 

lis1

 

Jaja, ik ben weer wat slimmer geworden. Toen ik gisterenavond van de massagetafel sprong en mijn broek wou aantrekken, kwam een breedlachende kinesist naar me toe en stak met veel genoegen een heupprothese onder mijn neus. Mijn vraag, "Kan ik daarmee nog marathons lopen?", deed hem toch enigszins twijfelen aan mijn geestelijke vermogens.

Toen ik een jaar of tien was zag ik een reportage over een nogal gebrekkig lopende man, die naar mijn kinderlijke inzichten eerder thuishoorde in een goedbollende rolstoel dan hardlopend langs één of andere, amper verlichte rijksweg. "Pijn Mijneer? Hele dagen. Een marathonloper zonder pijn traint niet genoeg! Het is kwestie om de pijntjes uit elkaar te kunnen houden." Hij smeerde nog wat zalf aan zijn knie, knoopte zijn loopschoenen vast en verdween zonder te groeten de donkere nacht in.

 

Karel Lismont, Europees marathonkampioen in '71, zilveren medaille in Munchen en brons in Montréal had dus recht van spreken. Er is maar één manier om kampioen te worden en dat is 'trainen als de beesten'. Al de rest is show. Ja zeker en vast, maar een beetje talent is anders ook altijd meegenomen. En dunne kuiten. Daarom ben ik nooit kampioen geworden: geen talent en veel te dikke kuiten.

 

Die heupprothese blijft voorlopig nog in de diepvrieskast. Toch zeker en vast tot op het moment dat de dokter de röntgenfoto's van mijn geteisterde heupen onder ogen zal krijgen...

17:55 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

voorzichtig,toch... Pijn mag je zomaar niet negeren;het is een alarmbel van je lichaam...!
Spaar je heupen nog een beetje,je kunt er zoveel andere leuke dingen meedoen...:-)

Gepost door: bb | 21-11-06

eu Marc, je isoleert wellicht bewust die 'eu' in je titel: betekent 'goed' in het oude grieks, cfr euforie, dat komt dus wel in orde, je zit etymologisch in balans.

Gepost door: marlon | 21-11-06

.. sterkte hoor Marco.

Gepost door: Evy | 22-11-06

eu laat ons heupen dat het goed komt

Gepost door: Koen | 22-11-06

Hej marc, mooie foto's in je afgelopen posts, kan niet wachten tot ik er zelf ben. Zit nog steeds op de Falkland eilanden en heb hier idd kenis gemaakt met de tweelingzusjes..., jij hebt je er wel voor uitgesloofd he, helemaal van de Upland Goose naar die 2 lopen... Niet dat ze het niet waard zijn hoor, het is hier zowiezo bedroevend qua vrouwelijk schoon maar goed dus dat die 2 er flink boven uitsteken ;-) Maar let toch op met je heup hé want dat klink echt niet goed hoor en zonder heup is zelfs 1 van de zusjes te veel....verschoot echt wel 'n beetje... take care

Gepost door: nico | 22-11-06

miljaar Ik hoop gewoon dat je een kinesist hebt met een macaber gevoel voor humor ...

Gepost door: geert | 22-11-06

Marathonheupen Ik heb net eens je - indrukwekkende - marathonlijstje bekeken. Ik stelde me voor hoe je telkens onder de 3u hoopte te eindigen, en toen je '3u01' op de klok zag verschijnen eventjes vloekte op jezelf.

Vijftig marathons is alleszins een krachttoer die zijn gelijke niet kent. Ik hoop in juni van volgend jaar mijn tweede Guldensporenmarathon uit te lopen, maar mijn heupen heb ik er niet voor over.

Nog veel succes alleszins!

Gepost door: Molbardinho | 22-11-06

doorgaan tot... het niet meer gaat, op loopt. Kan me voorstellen dat het vooruitzicht van heupprotheses je niet aanspreekt. Je zou voor minder gaan lopen (zei ze op een licht ironisch toontje)
Ik kom regelmatig lezen hoor, maar ik heb niet altijd de inspiratie om commentaar te geven.
groetjes

Gepost door: annemie | 22-11-06

schuchter voorstel? ja marc, sporten is gezond hé maar zou je toch niet overwegen om op halve marathons over te schakelen?
loretta

Gepost door: loretta | 22-11-06

replica Die halve-marathontip vind ik wel goed, zo kan ik tenminste 1 heup redden. Nee, zo erg is het helemaal nog niet. Dames, jullie kennen de mannen toch, graag klagen over kleine pijntjes en onmiddellijk denken dat ze het ergste voorhebben.
Maar het is wel een feit dat lopen niet goed is voor het koetswerk, hier en daar begint er wat te kraken en te slepen maar dat kan niet op tegen de energie die het me geeft.
ciao ciao. marco.

Gepost door: marc | 23-11-06

klagen hé een man die zichzelf kent, of probeer je ons de wind uit te zeilen te nemen door te zeggen dat mannen vlugger klagen dan vrouwen? :-)

Gepost door: annemie | 23-11-06

en weer heb ik last van woordblindheid of misschien van snelheid want ik heb weer een letter verkeerd getikt.
getikte groetjes
annemie

Gepost door: annemie | 23-11-06

Genot alleen al voor het genot van op die massagetafel te mogen liggen, zou een mens al een beetje pijn willen lijden ... eu wat ik eigenlijk zeggen wil Marc, oude rakker, ik hoop dat je die prothese nooit nodig zal hebben ! Het idee van een reservestuk te kunnen inpassen in je eigenste corpus vind ik dan weer wel een geweldig geruststellend gevoel ergens ...

ps : ik gedraag me regelmatig als een aap maar "trainen als de beesten" is niet echt aan mij besteed ... zonder twijfel de enige reden dat ik geen wereldkampioen all-round ben ;-)

tace care mate !

Gepost door: Jo | 23-11-06

De commentaren zijn gesloten.