25-11-06

Donkere bezigheden

 
geike4

Eindelijk begint het weer zijn herfstkantjes te tonen. Grijs, wind, regen, kortom geen weer om een zieke hond door te jagen. Op dit soort weer wachtte ik al maanden, want zeg eens wie kruipt er nu graag in zijn donkere kamer als het weer eerder uitnodigt tot strandactiviteiten?

Niet altijd zonder schuldgevoel liep ik de laatste tijd voorbij de deur van mijn donkere kamer want er liggen nog heel wat negatieven ongeduldig te wachten op een nauwkeurige lichtbehandeling, papier op chemische baden en kritische ogen om goed of af te keuren.

In afwachting van een grote overzichtstentoonstelling in het Carmersklooster te Gent, geef ik u hier alvast een voorsmaakje van mijn gedonkerekamer van afgelopen week.

Een technische noot: het model is Geike Arnaert van Hooverphonic, het beste van zichzelf aan het geven op het Folkfestival van Dranouter van afgelopen zomer. Ze is vastgelegd op een 120-film, Tmax-400ASA, opgedreven naar 1600ASA. De noodzakelijke zwarte doos was een Mamiya 645 met een 210mm-objectief waarvan het diafragma welgeteld één zestigste van een seconde openbleef. De grootte van dat diafragma was op dat moment 5,6. Aangezien dit proces volledig analoog verliep, heb ik achteraf het plaatje ingescand. Voilà deze info voor de technische zielen onder ons.

10:54 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

.. ik kom hier graag.

Gepost door: evy | 25-11-06

dag marc wens u een heel gezellig weekend,vele groetjesxxx

Gepost door: E-ZONNETJE | 25-11-06

jammer genoeg heb in nooit de kneepjes van 'ecthe' foto-ontwikkeling geleerd en moet ik het bij digitaal houden. Misschien nog iets om te doen als ik op pensioen ben ... vind het in ieder geval knap. Onze jongste heeft een paar jaar fotografie gestudeerd en ze vond het ontwikkelen en uitbelichten het onderdeel dat meeste voldoening gaf. Ze heeft trouwens een aantal heel mooie foto's gemaakt.
groeten uit een winderig W.

Gepost door: annemie | 25-11-06

zucht..:-) Mmm,heel sensueel die belichting op haar weelderige lange haren en haar mooie rug...
heel erotisch...
je brengt me op ideeën..:-)

Gepost door: bb | 26-11-06

Prachtig, die foto.

Gepost door: Eva | 27-11-06

Geike Gelukkig sta je bij mij geboekstaafd als een 'betrouwbare bron' ... ik had Geike nooit herkend zonder je toelichtende belichting!

Gepost door: geert | 27-11-06

net voldoende licht om hier een schitterende foto van te maken. ik had natuurlijk geike niet herkend. maar dat geeft niet. ik stond een jaar of twee geleden op een zonnige dag zeker een uur naast haar. wie is toch dat mooi, schuchter meisje, dat zo bevallig glimlacht, dacht ik. ik kende haar van ergens, dachtik, maar van waar? pas dagen of zelfs weken later ontdekte ik in wier gezelschap ik me had bevonden.

Gepost door: martin | 27-11-06

terug bedankt voor de reacties. foto's maken is niet enkel een technische aangelegenheid natuurlijk. Gevoel speelt ook een heel belangrijke rol. In de ban komen van een beeld, je kan soms uren rondlopen op een tentoonstelling en word je plots getroffen door de magie en het gevoel dat een beeld uitstraalt. volgens mij is dit niet mogelijk als het beeld niet gemaakt is met hetzelfde 'buikgevoel'.
Dit is, denk ik, het verschil tussen iets mooi vinden en 'er weg van zijn'.
merci. marc

Gepost door: marc | 28-11-06

De commentaren zijn gesloten.