29-11-06

 Melk

 
AERONET_Venise

 

Vandaag was het weeral prijs in de Po-vlakte. Grijs, mist en motregen. Van de grens met Frankrijk tot die met Oostenrijk en Slovenië kon je geen hand voor je ogen zien. De lage wolken hingen als een vies, klam deken over het noordelijk deel van Italië, de uitlaatgassen van auto's en industrie bleven gevangen tussen de grond en de laaghangende inversie. Neen, het was niet de leukste dag voor onze warmbloedige Italiaanse broeders.

Wij daarentegen konden genieten van zonnig en droog weer, maar ook en vooral van deze prachtige satellietfoto. Ja, een paar weken terug toonde ik reeds een soortgelijke situatie maar deze foto is werkelijk van uitzonderlijke schoonheid. Let op de details in de besneeuwde toppen van de bergen terwijl de Noord-Italiaanse mist als rivieren van melk de valleien van de zuidelijke Alpen vult.

 

23:47 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Kerstmis Op dit late uur doet deze foto mij denken aan de gezelligheid van kerstmis ... waarschijnlijk zie ik in de schoonheid van dit alles het gemis aan familiaal contact momenteel.

Gepost door: Koen | 30-11-06

weer-poëzie "met rivieren van melk valleien vullen", da's de betere erotische beeldspraak, beste Marco :-)

Gepost door: marlon | 30-11-06

Mij komt deze foto over als één of ander mythologisch landschap, bewoond door reuzen en titanen.
Je ziet, alles is relatief en het is maar hoe je het bekijkt.

Gepost door: mythoske | 30-11-06

vanmorgen... in ons binnenlandje een mistvoile... en koud zeg!
ik bewonder je kunstige foto's en je deskundige uitleg, toch denk ik eraan een winterslaapje in te lassen ( ik ben nu éénmaal een zomer- en buitenmeisje...)
dag marcske, blijf vooral het mooie weer maken, ik reken op jou!

bibbergroetjes, loretta

Gepost door: loretta | 30-11-06

koud maar toch niet Je moet de seizoenen nemen zoals ze zijn,volledig bewust.Wat kan de koude,wind,regen of mist me deren,als ik goed ingeduffeld,wat intensief buitenwerk heb verricht(vb takken en boomstammen verslepen na snoeiwerk;stallen uitkuisen..),heb ik het zeker niet koud en als ik daarna voor het knetterende haardvuur een hete kom sop mag verorberen,voel ik me zalig...

En ja,die foto is wel uniek en doet me ook aan sterren(Kerstmis) denken;ze lijken op de ijskristallen op mijn ruiten na een winterse nacht..:-)

Gepost door: bb | 30-11-06

weerkaarten ! ja, ja dat is mooi gezegd, wie had ooit gedacht dat weerkaarten het mooiste in een mens konden naar boven brengen........stuur mij eens een onweer aub..

groetjes van AnimA

Gepost door: anima-negra | 01-12-06

voor elk wat wils Het valt me op dat deze foto bij de lezers en kijkers totaal verschillende gevoelens en gedachten oproept. Leuk!
't Zijn wel steeds dezelfden die de erotiek erbij betrekken, hé, alhoewel, die ene nu voor één keertje niet :-)

Gepost door: Tom | 01-12-06

@Tom Wat is er mis met erotiek,warmbloedige Tom..?:-)
Erotiek is een onderdeel van de natuur,logisch dat ze veel ter sprake komt...;-)

Gepost door: bb | 01-12-06

De commentaren zijn gesloten.