07-01-07

Nancy

 
dewittehand

 

Ondanks de goede voornemens voor dit nieuwe jaar, verzeilde ik gisterenavond opnieuw hopeloos in het verleden.

Toen ik een jaar of zeventien was, was ik verliefd op het mooiste meisje van uren in de omtrek, Waarschoot en Sleidinge ver voorbij. De blik in haar ogen concurreerde met de diepte van de Stille Oceaan. Zoals ook de koelte van haar onverschilligheid. Eénmaal nam ze me mee in haar aura, liet ze me haar haren ruiken en mocht ik haar lippen proeven. Een liedje van Norah Jones, gevoelig en breekbaar, maar flinterdun.

Gisterenavond stond ze plots terug naast mij. Godbetert, vijfentwintig jaar later en ik voelde me net even verward en hulpeloos. Maar op hetzelfde moment werd ik ontnuchterd door wat vijfentwintig armzielige jaartjes kunnen doen met een mens. Ouder worden is niet iets waarmee ik bezig ben, maar deze confrontatie kwam hard aan. Op dat moment keek ze recht in mijn ogen met dezelfde, onpeilbaar diepe blik van toen. Rillingen liepen over mijn rug. Ik voelde dat ze me herkende.

(foto: Boomgaard in het Centraal Massief)

16:02 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Dat is zoals foto's van vroeger bekijken....wat waren we jong en MOOI!
Groetjes

Gepost door: Ilona | 07-01-07

Droom En Marc, heb je ook iets gezégd tegen haar ?

Of misschien beter van niet, om de herinnering zo intact mogelijk te houden.

Gepost door: Wim | 08-01-07

Ik zou het niet kunnen laten om herinneringen op te halen...;-)

De meeste mensen zijn nog steeds dezelfden na 20 jaar...innerlijk,bedoel ik dan.
Ik heb verleden jaar contact gezocht met mijn beste vrienden die ik 20 jaar uit het oog verloren was door omstandigheden;ik was ook een beetje bang voor de confrontatie;maar dat hoefde niet;ik was terug het meisje van vroeger!En zij ook!

Gepost door: bb | 08-01-07

hand mooi, die hand.
en, heeft ze 'dag Marc' gezegd?

Gepost door: Evy | 08-01-07

verdwalen in het verleden... moet toch kunnen! wat voorbij is, is geweest, ja ... maar dragen we niet allemaal herinneringen met ons mee? en is het niet leuk om terug te denken aan de fraaie momenten van toen? natuurlijk zullen ook minder leuke fragmenten van weleer bijblijven maar laten we daar niet te lang bij stilstaan... marc, je doet me ook verdwalen in het verleden, jeezes...
slaapwel marc, droom een zoete droom,
loretta

Gepost door: loretta | 08-01-07

We dwalen soms als geesten rond in onze herinneringen, maar niet teveel achteruit kijken, Marcske, of je kunt niet meer terug.

Gepost door: Mythoske | 08-01-07

poëzie als jij je weerbericht met evenveel poëzie doorspekt als je schrijfsels op deze blog denk ik dat je zelfs Hugo Claus nog kan overhalen tot een metreologische carrièreswitch ;-)
Over oud worden gesproken: kom ik hier met Hugo Claus aandraven ...

Gepost door: geert | 09-01-07

re-plicado hey ilonaatje, foto's van vroeger bekijken is pure melancholie, bezigheden voor een natte, winderige zondagnamiddag. mijn ontmoeting had echt iets van een bewustwording dat vijfentwintigjaar oude gevoelens soms plots en onaangekondigd terug de kop kunnen opsteken.

dag wim, ja ik was net van plan om haar te vertellen dat ik een succesvol zakenman was geworden met een nettoinkomen van 5000euro per maand en als ze zin had om de rest van het weekend door te brengen in mijn villa langs de Leie, toen ik plots realiseerde dat mijn zoon bij me was. toen heb ik maar wijselijk mijn mond gehouden.

ik heb steeds een probleem met geslachten gehad, evy. is 'hand' nu mannelijk of vrouwelijk? is het jouwe vrouwelijk en de mijne mannelijk. het viel me op.

dag beetje, ja dat geloof ik wel van jou. trouwens het lijkt wel of het vijfentwintig jaar geleden is dat ik jou nog gezien heb.


merci voor je lieve wens, loretta. teruggaan naar het verleden is als dwalen door een donker bos waarbij de paden niet altijd netjes zijn afgelijnd of ergers concreet naar leiden. maar achter elke boom kan je een verrassing ontmoeten.

bij mijn achteruit kijken heb ik noch anderen iets te vrezen. daarvoor zijn mijn muzikale talenten verre van toereikend.

hey geert, gewoon voor het zicht zou iedereen hier willen werken: vier hoog, zicht op zee en op de torens van Brugge.

ciao ciao. marco.

Gepost door: marc | 09-01-07

forever young Als ik je tekst goed begrijp word jij niet ouder. Een goede zaak, beste Marco. Wat is je geheim?

Gepost door: martin | 11-01-07

Ogen van 10911 meter diep Het meisje waar jij over spreekt zit hier naast mij Marc.

Gepost door: Cervantes | 27-01-07

De commentaren zijn gesloten.