20-01-07

Zeebries

kustlijn

Eigenaardig. Vreemd, ik lijk steeds verder van de kust af te drijven. Steeds verder van de bewoonde wereld. Ik sluit mijn ogen een tel of tien en doe ze terug open. Jaja, de appartementen zijn kleiner geworden, ik denk zelfs dat ik drie van de twaalf bouwkranen niet meer kan onderscheiden in de zachte grijze nevel. Steeds verder weg drijf ik, ik heb geen peddels of roeispanen die ik kan gebruiken om te gaan waarheen ik wil. Enkel mijn handen. Maar die wil ik niet nat maken.

Zeebries. Mijn enige, natuurlijke redding is de zeebries. Volgens de studies van mijn collega's A, F en T heb ik meest kans op zeebries in het voorjaar, als het zeewater nog koud is maar het land reeds lekker heet kan opwarmen. Op die manier ontstaat er een circulatie die me terug naar de kust moet blazen -in no time-. Maar ik kan me met de beste wil van de wereld niet herinneren welk seizoen het nu is. Lente? Winter? Geen idee.

Wat ik nog wel zeker ben is dat de zeebries uit het noorden waait. Dit noordelijk briesje zou me terug naar de kust moeten blazen. Maar het noorden? Waar is het noorden? Ben ik het noorden kwijt? Ik kan begot geen aanknopingspunt vinden om die ijzige windrichting te bepalen. Not the slightest idea.

Ik sluit terug even de ogen. Ondertussen zijn de meeste torenkranen één geworden met de grijze lucht. Enkel de vage contouren van de seveneleven kan ik nog enigszins onderscheiden. Maar mijn hart gaat niet sneller kloppen.

De tijd. Meestal steekt de zeebries op rond de middag. Hoe laat is het? Ik heb compleet geen besef van tijd. Ochtend? Avond? Keine Ahnung but I couldn't care less.

Ik wacht wel, ik zie wel, some day there will be...

14:06 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Roeien Een berichtje over de wind had ik op dit blog na de voorbije dagen wel verwacht. En natuurlijk zorg jij weer voor een verrassing: daarom is dit blog ook dit blog en geen ander. Pff...om even terug met de voeten op aarde te komen (ogen open): bij ons noemt de 'bries' van de afgelopen dagen 'stormwind', en die blies uit zuidelijke richting. Met die wind geraak je op onze zee niet thuis. Hopelijk vind je dus toch ergens roeispanen...

Gepost door: AnnAlice | 21-01-07

Frisse wind Zoals gewoonlijk weer heerlijk meegedobberd met je.

Maar jouw collega's A, F en T ? Zijn dat toevallig geen broers die 'van der Heijden' heten en uit Nederland komen ?

Gepost door: Wim | 22-01-07

?? was het een droom?

Gepost door: Evy | 22-01-07

ik wou dat ik dit voelde nu...:-) Dat gevoel van tijdsloosheid,desoriëntatie die je ervaren hebt,is soms een noodzaak na een drukke,overspannen periode...lekker liggen drijven,verstand op nul...

Gepost door: bb | 23-01-07

re-acto Gelukkig, vandaag draaide de wind naar het noorden en dreef ik terug naar een veilige haven.
Dag AnnAlice, ja de storm, dat is een verhaal apart. Misschien dat ik dat nog eens één van de volgende dagen vermeld.
Voor zover ik weet hebben ze geen familiebanden. Maar het is hiet één grote familie. Ik zou willen zeggen hoe meer zielen hoe meer vreugde maar sommige dingen moet je alleen doen, hé.
dag lieve evy, nee ik denk niet dat het een droom. allé ik weet het nog niet goed, 'k moet er nog eens een nachtje over slapen.
dag béetje, het is een periode waarin je alles laat passeren zonder er ook maar de geringste invloed op uit te willen oefenen. Dat is echt rustgevend, maar op een bepaald moment moet je kunnen zeggen: "nu is 't genoeg".

zo, nu is 't genoeg. hop, tijd om de koe bij te horens te vatten en de wereld te veranderen! ciao ciao. marco.

Gepost door: marc | 23-01-07

mooi zo Een meer dan respectabele poging tot tekst, dat appreciëer ik wel, dat vraagt om veel herhaling.

Gepost door: Marlon | 23-01-07

eindhoven de éérste weblogmarathon,is in eindhoven . Kom je ook ? lees mer op mijne blog.

Gepost door: mario | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.