27-01-07

Ant & Geoff

Ant

 

Deze twee foto's zijn van mijn eerste expeditie naar Antarctica, in de winter van '96-'97. Het zijn nog steeds prachtige herinneringen aan een unieke ervaring. Momenteel zit onze Captain Nico (zie rechtse link) veilig opgeborgen in die Zuidpoolse frigo. Een paar van zijn huidige collega-piloten zijn oude kennisen die ik tien jaar geleden beloofd had om die foto's per post op te sturen. Maar je weet hoe dat gaat, nietwaar, uitstellen, vergeten en afstellen. Dus ik hoop dat Nico die goeie kerels zover kan krijgen dat ze een kijkje op deze blog nemen.

Op de bovenste foto poseren Ant en ik (links, met korte pluimen) op de oneindige ijsvlakten. Als ik me goed herinner was dat op de Ronne Ice Shelf, op weg naar Berkner Island. Het weer was schitterend, de temperatuur iets van rond de min vijftien graden.

Hieronder zie je Geoff, de man op de voorgrond met het witte T-shirt. Een ongelooflijk sympathieke Ier met wie ik later nog naar Halley ben gevlogen. Hier zitten we op een eiland (de naam ontschiet me, please help me, het is iets in sfeer van een oud wijveke, of zoiets) nabij Rothera. We bezochten er het Nederlandse team marine-biologen waarvan je helemaal rechts Tanja kunt horen schaterlachen. Deze uiterst vriendelijke Hollandse schone was tevens een toeverlaat in moeilijke tijden. (indien je op zoek bent naar de schrijver dezes, wel die vind je in het midden, blauw hemd, broske, brilleke en baardje incluis).

Hi Ant & Geoff, I hope you get to see these pictures. It brings back good old memories doesn't it. Hope everything is going fine and take care of Nico, he needs the support of you old guys ;-)

geoff

 

13:51 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

leuk die herinneringen, en gelezen zonder schemeroogjes dankzij jouw tip. 'k Heb zelfs de taalfouten genegeerd ;-)
groetjes

Gepost door: annemie | 27-01-07

Eindhoven Ah Marc, ik las op het blog van Mario dat je allicht zou deelnemen aan de (weblog)marathon in Eindhoven. Je zorgt er dan toch voor dat we de wind vanachteren hebben hé!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 28-01-07

Ik had hier heel wat bij te lezen.
Dat moet daar prachtig zijn, zo'n witte ijsvlakte....ook wel eenzaam, alhoewel jij goed gezelschap had. Jij ziet Tanja echt schaterlachen. Mooie herinneringen!

Gepost door: Ilona | 29-01-07

prachtig prachtig marc!!

Gepost door: martine | 29-01-07

Dat geloof ik grif, dat zoiets een unieke ervaring is....knappe foto's, Marc.
Groetjes.

Gepost door: Mythoske | 30-01-07

Hallo, las je reactie op mijn blog. Ik wil erg graag meewerken aan ideetjes om kinderen bewust te maken van het weer en het klimaat. Ik weet niet goed wat ik kan bijdragen maar ik ben zeker ervaringsdeskundige wat de lagere school betreft.
Mooie site trouwens, dat lijkt me een erg boeiend leven.
groetjes

Gepost door: tantieris | 30-01-07

re-actor Hey annemie, merci voor de hint, ik pleit schuldig!
Dag Ann, het is natuurlijk nog veraf maar voor de wind wordt gezorgd.
Het was een prachtig gezelschap, Ilona. het was een hoogtepunt.
tiene, blij je hier nog eens te zien, veel succes met je fantastische loopplannen!
merci, mythoske,herinneringen zijn hoedanook belangrijk.
goed, tante iris, dat is fijn van jou. tot later.

Gepost door: marc | 31-01-07

De commentaren zijn gesloten.