02-02-07

Zwartkijker?

Corbijn-Tom-Waits                                               
 
Ik mag hier niet veel woorden aan vuil maken want ik besef dat ik algauw in een ongeloofwaardig ge-adoreer zal vervallen, dat zou bulken van mierzoete bijvoeglijke naamwoorden. En als er één woord is dat niet past bij 'Brawlers', de eerste van de driedelige cd 'Orphans' van Tom Waits, dan is het wel 'mierzoet'.

Gelukkig zijn is niet goed. Maar het streven naar geluk wel, denk ik. Als je het gevoel hebt dat je gelukkig bent, schuif dan vlug die 'Brawlers' in de lader van je cd-speler. Nog nooit zal je prachtige blauwe hemel met stralende zon zo vlug veranderd zijn in een damperig, donkergrijs gemiezer. De snelheid van deze weeromslag is in deze klimatologisch gevoelige tijden, meteorologisch niet verantwoord.

 

Met dank aan Anton Corbijn voor de schitterende foto. Met spanning kijk ik uit naar deze man zijn volgend werk.

23:59 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Love will tear us apart again... Gelukkig zijn is denk ik wel goed. Alleen zijn we vaak zo druk bezig het na te streven, dat we niet doorhebben dat het achter ons loopt en ons nauwelijks kan bijhouden. Even inhouden, en stilstaan bij de goeie dingen...het helpt.
Een beantwoorde liefde helpt ook een handje om gelukkig te zijn, totdat men er teveel van gaat eisen. En dan ja, kom je terecht bij bovenstaande songtitel van JoyDivision. (Dank voor de link, die ik terstond aan m'n man heb doorgespeeld.)

Gepost door: AnnAlice | 03-02-07

Bedankt voor de tip, Marc. Maar niet te geloven, ik hang nog altijd vast aan de Tom Waits van de seventies: Closing Time.

Gepost door: Marlon | 03-02-07

rather a full bottle in front of me than a full frontal lobotomy You will not have to "Waits" forever op die pint beste Marc, we'll drink it way before "Closing Time"

Gepost door: Jo | 04-02-07

orphans = meesterwerk Alleen al dat eerste nummer, Lie To Me, een soort van groezelige rockabilly, volstaat om de hele box te kopen. Ik vind Brawlers uitstekend, maar echt een meesterwerk, vol troost en mededogen vind ik Bawlers, met songs als Fannin' Street en If I Have To Go. En die schitterende cover van het Ramones-nummer Danny Says.

Gepost door: martin | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.