05-02-07

"Don't worry, be happy"

marcocmacho@dinglelake

 

Waarom moeten wij ons nog zorgen maken over het veranderende klimaat? Waarom zouden wij één uur nachtrust laten omdat binnen afzienbare tijd al het pool- en gletsjerijs weggesmolten is, resulterend in een globale zeespiegelstijging van een kleine zeventig meter? Is het nog nodig om ook maar één moment stil te staan bij uitdeiende woestijnen en uitbreidende hongersnoden?

Neen, ik denk het niet. We zorgen er wel voor dat, lang voor dat het hierboven beschrevene gebeurt, we vakkundig onszelf uitgeroeid hebben. We kopen ons honden die onze eigen kinderen de keel overbijten. We steken mensen neer die ons geen sigaret willen geven. We schieten onze buur dood omdat hij op het verkeerde moment teveel lawaai maakt met zijn grasmachine. We mengen dioxines door het voeder van onze beesten, waarna we lekker smullen van een hammetje of een kotelet. Als we het tempo even willen opvoeren, laden we onze auto vol met explosieven en doen die ontploffen in een drukke straat. In Darfour zijn we anders ook niet slecht bezig met het laten uitsterven van onze soort. En om de puntjes nog eens goed op het 'ietje' te zetten, hebben we onze kernwapenwedloop hervat en, als je het mij vraagt, als de zeespiegel goed en wel twee meter is gestegen loopt hier geen mens meer rond.

Misschien is dat de enige manier om de Aarde te redden.

Ik sta op mijn berg, en kijk rond. Zonder mes, zonder hond.

21:21 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Daar zit je veilig,Marc...:-)

Gepost door: bb | 06-02-07

yep! Enkel voor de hond zelf kan ik verzachtende omstandigheden bedenken. Prachtige tekst die spijtig genoeg de nagel pál op de kop slaat!

Gepost door: geert | 06-02-07

touwtje-trek Jammer genoeg heb je gelijk. Ik heb gisteren nog een discussie gehad met mensen die niet geloven in de opwarming. Meer nog: volgens hen maakt het niks uit of ze nu hun auto even laten staan of niet. Tja, de regeringsleiders (van de rijke landen) raken stilaan overtuigd, maar we gaan nooit de hele wereldbevolking aan dezelfde kant van het zeel krijgen.
Toch mogen we niet opgeven. Iedereen die we naar de goeie kant krijgen, is een stapje in de goeie rcihting. Ik zou me er graag voor inzetten.

Gepost door: Tom | 06-02-07

"de stad" met uw oranje outfit... moest ik niets anders weten, ik zou denken dat je voor "de stad" werkt... heheheh...

Gepost door: kj | 06-02-07

vandaar... ...komt dus die hoofdpijn

Gepost door: Cervantes | 06-02-07

Ian "existence ... what does it matter? I exist on the best terms I can. The past is now part of my future; the present is well out of hand."

Gepost door: patrick | 06-02-07

??? Mmm, net iets te sarcastisch, Marc, maar ik volg je wel in die zin dat ik ook vind dat wij als mens niet het eindpunt zijn van deze schepping. Toch ben ik een tikkeltje optimistischer: de artificiële intelligentie zit er aan te komen, wie weet zelfs de bezielde robot, de computermens... onze soort kan alleen maar sterven en/of verbeterd worden. Dus, er is hoop (hoop ik).

Gepost door: Marlon | 06-02-07

ant - woord Veiligheid is niet altijd de toestand die ik opzoek, bébéetje. Af en toe wat 'berekende' onveiligheid geeft een beetje kleur aan het leven.

Ik viseer geenszins die hond, geert, wel de man die zo'n hond bij zijn dochtertje laat. je moet toch echt wel geen greintje gezond verstand in je kop hebben om zoiets te doen. ach ja, er zijn mensen van alle soorten, het is echter wraakroepend dat een onschuldig kind het slachtoffer wordt.

Ik volg je redenering volledig, tom. maar je lijkt wel te berusten? je zou je graag inzetten? doen! je bent ideaal geplaatst om je steen bij te dragen.

dag koen, ja dat oranje is eigenlijk meer kanariegeel. op antarctica wordt je steeds in de meest flashy gekleurde kledij gestoken. kwestie om op te vallen tussen de pinguins, nietwaar.

denk je dat, cervantes? is dit de redenering? opwarmen, meer dorst, meer drinken, meer hoofdpijn?

dit lijkt wel een gezegde van een zeer gekend filosoof, patrick. maar ik moet toegeven dat het me ontgaat uit wiens mond deze woorden ontsnapten (tips zijn welkom). de ondertoon van zijn (of haar) woorden lijken me nogal berustend.

je hebt gelijk, marlon. bij het lezen achteraf vond ik het nogal cynisch, zwartgallig klinkend. maar ik ben niet wanhopig, ik heb een plan klaar om de opwarming tegen te gaan. het is nog veel te vroeg voor AI, maat.

ciao ciao. marco.


Gepost door: marc | 07-02-07

Ik denk dat juist daar het probleem zit.Het wordt allemaal te artificieel.De prestatiedruk is zo groot dat we onze gevoelswereld verdringen omdat daar geen tijd meer voor is.En dat kan alleen maar mislopen...
Is een computermens een verbeterde versie van de mens?Ik denk het niet,het is eerder een totale transformatie,waarvan mens-zijn,weinig overblijft...Geef mij maar minder intelligenie en technologische vooruitgang,maar meer menselijkheid,dierlijk instinct,impulsiviteit en genot...:-)

Gepost door: bb | 07-02-07

Hé Marc,
ik was net een reactie aan het zetten ivm de uitspraak van Marlon,maar jij was me ondertussen voor..:-)

Gepost door: bb | 07-02-07

Tja Inderdaad, ik berust erin. Er zijn nog altijd veel te veel mensen op deze bol die ofwel niet geloven in opwarming ofwel er zich geen kloten van aantrekken. En nu heb ik het enkel over mensen uit het "beschaafde Westen". Stel je dus maar eens voor hoe men erop reageert in nieuwe industrielanden als China en India, of in Latijns-Amerika...

Gepost door: Tom | 07-02-07

Ian (2) de uitspraak is van de betreurde Joy Division-zanger Ian Curtis

Gepost door: patrick | 07-02-07

@ patrick hey patrick, de draadjes lagen voor mijn neus maar ik verzuimde ze samen te leggen. Ian Curtis is voor mij zeker geen voorbeeld maar wat ik wel waardeer is dat hij geen fake was. kon bijna niet anders dan verkeerd aflopen, dood was zijn enige uitweg. die drang en oprechtheid hoor je alleen al in zijn stem. In mijn platenkast staat Still, de plaat even grijs gedraaid als de hoes.

Gepost door: marc | 08-02-07

De commentaren zijn gesloten.