10-02-07

Al die willen te Kaapr'n varen...

 
Visserskoppen

 

Jan, Piet, Joris en Corneel, het kwartet dat eens de schrik was van al dat leefde in de Noorse zeeën. Het viertal waarvoor geen druppel levertraan of robbenvet veilig was. Door hun aderen stuwde het ziltig zeewater, hun longen ademden enkel stormwind.

...moeten mannen met baarden zijn. Maar met de walvissen zijn ook hun baarden verdwenen. Afgeschoren met de nieuwe 'Fusion 5' van Gilette, met maar liefst vijf mesjes. Het enige materiaal waarmee die stekelige stoppels van hun kinnebakken verwijderd kon worden. Maar zelfs zonder baarden hebben ze de blik in hun ogen om te Kaapr'n te varen.

Echter, de walvisvaarders van de moderne tijd zijn Japanners. Waarschijnlijk hebben ook zij geen baarden en zien ze er stukken minder 'visscher' uit dan Jan, Piet, Joris en Corneel. Maar het zijn wel echte mannen. Daarvan kunnen de twee actievoerders van de milieu-organisatie Sea Shepherd getuigen. Tijdens hun actie tegen de Japanse walvisvaarder, de Nisshin Maru, was hun romp lekgeslagen en waren ze zoek geraakt in de dichte mist van de wateren rondom de Antarctische Convergentie. Door de actie van de activisten waren de Japanners hun horde walvissen kwijtgeraakt en waren op weg terug toen ze het alarmsignaal van die groene jongens opvingen. Onmiddellijk draaiden ze het roer hondertachtig graden en hielpen bij de zoektocht naar de ongelukkigen. Na zeven uur werden de twee teruggevonden. Het persbericht besluit dat de bemanning van de Japanse walvisvaarder door de actievoerders werd bedankt. Als dat van ganser harte gebeurde vermeldt het artikel niet.

 

'De Visserskoppen' zijn foto's van Stefan Vanfleteren, o.a. fotograaf bij De Morgen.

14:11 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Marc, Ik ben hier komen bijlezen...had wat achterstand opgelopen. Je item van don't worry...vond ik zeer goed!!! De rest ook, zenne, met veel humor en ietsje sarcasme...weten we het weeral. Je bent een goede verteller.
Groetjes.

Gepost door: Ilona | 12-02-07

De commentaren zijn gesloten.