26-02-07

Kracht

floating

 

Voor zonsopgang was ik bij de branding,
En ik zwom zover weg ik kon
Tot ik te moe was om nog verder te zwemmen
Ik liet me drijven om terug op krachten te komen

 

(Mark S)

07:01 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-02-07

Favio

Favio

 

Wie dacht dat tropische cyclonen enkel voorkomen in de Golf van Mexico of het zuiden van de Verenigde Staten moet maar eens heel aandachtig naar bovenstaande satellietprent kijken. Gisteren lag deze mannetjesputter nog in de buurt van Madagascar (foto) maar vandaag stevent hij af op de kusten van Mozambique. Vanop 800 kilometer ziet dit weersysteem er verschrikkelijk prachtig uit. Het dreigende oog wijd opengesperd doet Favio de witte wolkenbanden in wervelende tolbewegingen rond zich draaien. De temperatuur aan de top van deze cycloon bedraagt ongeveer min 80 graden.

De mensen van Mozambique vrezen de zondvloed: de Zambesi kan nu reeds haar water niet meer binnen haar oevers houden. Met de komst van Favio wordt het ergste verwacht...

 

Noot: de lezers die van deze uitzonderlijke situatie meer willen weten kunnen deze link volgen.

16:57 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

17-02-07

 Wolfsklemmen, schietijzers, valk...

 
top

 

U gelooft het misschien niet maar tijdens het beklimmen van een spitse berg kan u in de meest onverwachte situaties verzeild geraken. 'Overstag gaan' hoor ik de zeilspecialisten onder u reeds roepen, maar u weet hoe moeilijk het is om, met het hoogtepunt in zicht, uw kar te keren en te doen alsof er niets gebeurd is. Neen, mevrouw, echte mannen gaan door tot het ultieme gaatje.

Maar in het licht van deze overpeinzing wil ik mijn volhardende geslachtsgenoten toch nog waarschuwen voor een niet te onderschatten fenomeen:

"Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow!"

 

 

09:02 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-02-07

Kommer en kwel?

Davis berg cruise 010

 

Denk je dat iedereen een wereldprobleem maakt van het afbreken van alweer een gigantisch stuk Antarctica-ijs?

Maak je maar geen zorgen als er morgen opnieuw melding gemaakt wordt van afkalvende ijsplaten en stijgende zeespiegels. Er zijn heel wat schepsels die daar onnoemelijk veel plezier aan beleven!

'Zon, zee en ijs' in zijn meest on-costadelsolse vorm!

21:09 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-02-07

Al die willen te Kaapr'n varen...

 
Visserskoppen

 

Jan, Piet, Joris en Corneel, het kwartet dat eens de schrik was van al dat leefde in de Noorse zeeën. Het viertal waarvoor geen druppel levertraan of robbenvet veilig was. Door hun aderen stuwde het ziltig zeewater, hun longen ademden enkel stormwind.

...moeten mannen met baarden zijn. Maar met de walvissen zijn ook hun baarden verdwenen. Afgeschoren met de nieuwe 'Fusion 5' van Gilette, met maar liefst vijf mesjes. Het enige materiaal waarmee die stekelige stoppels van hun kinnebakken verwijderd kon worden. Maar zelfs zonder baarden hebben ze de blik in hun ogen om te Kaapr'n te varen.

Echter, de walvisvaarders van de moderne tijd zijn Japanners. Waarschijnlijk hebben ook zij geen baarden en zien ze er stukken minder 'visscher' uit dan Jan, Piet, Joris en Corneel. Maar het zijn wel echte mannen. Daarvan kunnen de twee actievoerders van de milieu-organisatie Sea Shepherd getuigen. Tijdens hun actie tegen de Japanse walvisvaarder, de Nisshin Maru, was hun romp lekgeslagen en waren ze zoek geraakt in de dichte mist van de wateren rondom de Antarctische Convergentie. Door de actie van de activisten waren de Japanners hun horde walvissen kwijtgeraakt en waren op weg terug toen ze het alarmsignaal van die groene jongens opvingen. Onmiddellijk draaiden ze het roer hondertachtig graden en hielpen bij de zoektocht naar de ongelukkigen. Na zeven uur werden de twee teruggevonden. Het persbericht besluit dat de bemanning van de Japanse walvisvaarder door de actievoerders werd bedankt. Als dat van ganser harte gebeurde vermeldt het artikel niet.

 

'De Visserskoppen' zijn foto's van Stefan Vanfleteren, o.a. fotograaf bij De Morgen.

14:11 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-02-07

"Get out of my dreams, get into my car..."

 
 
holden10    

 

Ik heb steeds mijn bedenkingen gehad bij de sterke verhalen van mijn vrienden over hun 'achterbankuitspattingen'. Veel gelachen, maar geloven...?

Nu moet ik die mening toch wel herzien. Opel heeft de resultaten van een onderzoek aangaande dit onderwerp de wereld ingestuurd. Als wij daar nu echt op zaten te wachten, dat is een andere vraag. Maar toch, voor zij die hier compleet uit de lucht vallen, wil ik een aantal pikante details bekend maken.

 Vooraleer ik problemen krijg met de blogpolitie wil ik voor alle zekerheid vermelden dat ik mij slechts bij uitzondering op dit glad ijs begeef.

Volgens het onderzoek van Opel hadden 69% van de ondervraagden ooit autoseks. Negenenzestig procent? Holy goat, dat is meer dan twee op drie. Misschien is het ook nog interessant om er bij te zeggen dat 84% van de ondervraagden mannen waren. Die andere zestien waren niet zeker (derde mogelijke antwoord). Ook nog best leuk om te vermelden is dat bij voorkeur de Opel Zafira als liefdesnestje wordt gebruikt. Dus beste Zafira-rijders, nu weten we waarom u in zo'n wagen rondrijdt. Wat me echter helemaal van mijn melk brengt is dat reeds 21% al rijdend seks hadden. Zolang dat handenvrij gebeurt zal het wel veilig zijn zeker?

Voor verdere pikante details aangaande het seksleven van de Vlaamse chauffeur moet je het onderzoek maar zelf opsurfen.

Met de steeds langer wordende filles kan het aantal seksende chauffeurs enkel maar toenemen. De toekomst van de Opel Zafira is gegarandeerd...

12:01 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

05-02-07

"Don't worry, be happy"

marcocmacho@dinglelake

 

Waarom moeten wij ons nog zorgen maken over het veranderende klimaat? Waarom zouden wij één uur nachtrust laten omdat binnen afzienbare tijd al het pool- en gletsjerijs weggesmolten is, resulterend in een globale zeespiegelstijging van een kleine zeventig meter? Is het nog nodig om ook maar één moment stil te staan bij uitdeiende woestijnen en uitbreidende hongersnoden?

Neen, ik denk het niet. We zorgen er wel voor dat, lang voor dat het hierboven beschrevene gebeurt, we vakkundig onszelf uitgeroeid hebben. We kopen ons honden die onze eigen kinderen de keel overbijten. We steken mensen neer die ons geen sigaret willen geven. We schieten onze buur dood omdat hij op het verkeerde moment teveel lawaai maakt met zijn grasmachine. We mengen dioxines door het voeder van onze beesten, waarna we lekker smullen van een hammetje of een kotelet. Als we het tempo even willen opvoeren, laden we onze auto vol met explosieven en doen die ontploffen in een drukke straat. In Darfour zijn we anders ook niet slecht bezig met het laten uitsterven van onze soort. En om de puntjes nog eens goed op het 'ietje' te zetten, hebben we onze kernwapenwedloop hervat en, als je het mij vraagt, als de zeespiegel goed en wel twee meter is gestegen loopt hier geen mens meer rond.

Misschien is dat de enige manier om de Aarde te redden.

Ik sta op mijn berg, en kijk rond. Zonder mes, zonder hond.

21:21 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

02-02-07

Zwartkijker?

Corbijn-Tom-Waits                                               
 
Ik mag hier niet veel woorden aan vuil maken want ik besef dat ik algauw in een ongeloofwaardig ge-adoreer zal vervallen, dat zou bulken van mierzoete bijvoeglijke naamwoorden. En als er één woord is dat niet past bij 'Brawlers', de eerste van de driedelige cd 'Orphans' van Tom Waits, dan is het wel 'mierzoet'.

Gelukkig zijn is niet goed. Maar het streven naar geluk wel, denk ik. Als je het gevoel hebt dat je gelukkig bent, schuif dan vlug die 'Brawlers' in de lader van je cd-speler. Nog nooit zal je prachtige blauwe hemel met stralende zon zo vlug veranderd zijn in een damperig, donkergrijs gemiezer. De snelheid van deze weeromslag is in deze klimatologisch gevoelige tijden, meteorologisch niet verantwoord.

 

Met dank aan Anton Corbijn voor de schitterende foto. Met spanning kijk ik uit naar deze man zijn volgend werk.

23:59 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |