16-06-07

Over lopen en andere Limburgse 'waarheden'

krukken

 

Als het goed gaat dan gaat het ook goed. De macadam van het jaagpad langs de Damse Vaart schoot onherkenbaar onder mijn voeten door terwijl mijn hersenen nog niet het vermoeden van een pijnprikkel afkomstig van één of andere pees of gewricht konden registreren. Terwijl ik nog een tandje bijstak vlogen vliegen en ander fladderend ongedierte kansloos te pletter tegen mijn borstkas. "Ha, dit is hardlopen", dacht ik zelfvoldaan toen ik een bromfiets achteloos voorbijliep.

De groep fietsers, die voor mij uit het volledige pad in beslag namen, werden vliegensvlug levensgroot. Aan de hand van hun kapsel en de snit van hun jasjes kon ik vaststellen dat het hier ging om een vereniging van sportieve senioren. Reeds vanop honderd meter kon ik vaststellen dat het hier niet ging om de plaatselijke club der gepensioneerde vrienden van het Minnewaterpark maar wel om een groep Limburgse ouderlingen. Hoe ik dat zomaar op het zicht kon vaststellen zou me leiden naar de onprijzenswaardigheid bezigheid van het ter berde brengen van flauwe mopjes over Limburgers. Hoe het ook zij door mijn kennis van die mopjes wist ik meteen dat ik het te doen had met onze zingende landgenoten uit de Limburg. (Weet u trouwens waarom men de Limb...neen, het is echt te flauw).

Toen ik de rodelantaarnfietser bijgebeend had, moest ik noodgedwongen mijn snelheid minderen, zodat ik naast hem kwam te lopen. Hij keek me heel enthousiast aan en begon een liedje te zingen. Na vijf minuten had ik door dat hij geen liedje zong maar probeerde een gesprek met me aan te knopen. "Amai, zeventien kilometer per uur, dat is geen kattepis, dat is niet slecht. Train je voor de 10 mijl van Hasselt?" "Neenee", antwoordde ik naar waarheid, "volgende week vrijdag loop ik de marathon tijdens de Nacht van Vlaanderen, 42 kilometer in en rond Torhout. En daarvoor train ik momenteel toch wel een 120 tot 130 kilometer per week. " Ik had misschien wel een zweem van verbazing, mag ik het zeggen, zelfs een tikkeltje bewondering verwacht. Zijn rimpels vertrokken echter in een verontwaardigde grimas en niet gestoord door enige schroom, verkondigde hij: "Ben je niet helemaal goed bij je verstand, jongeman?" (Waaruit ik kon besluiten dat hij ook al niet meer te goed van zicht was, maar dat wegens geen verhalende waarde volledig terzijde) "Je gewrichten op die manier naar de kloten helpen? Het is een regelrechte schande! Binnen vijf jaar strompel je verder op krukken en over tien jaar doe je al je verplaastingen in een rolwagen." Ik keek hem nog eens giftig aan en spurtte slalommend buiten het bereik van zijn krakend stemgeluid.

Tot nader order heb ik nog geen nood aan krukken en als deze week alles naar wens verloopt sta ik volgende week vrijdagavond om 20uur scherp en gespannen aan de start van mijn 51ste marathon.

15:17 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

nvv tot vrijdag dan maar!

Gepost door: Koen | 16-06-07

zo snel kan ik bijna niet rijden met mijn fiets....als ik tegenwind heb. veel succes en hopelijk blijven die krukken nog lang uit je buurt.
groeten uit W

Gepost door: annemie | 16-06-07

Veel succes met je marathon!!!
Die krukken zijn echt een paar uit "den goeien ouwen tijd"!
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 17-06-07

Amaai,amaai! Dat ziet er veelbelovend uit voor vrijdag! Ik hoef me dus niet langer ongerust te maken over de rustpauzes op je blog! Marc ik begin nu alvast te supporteren voor jou zodat die 51ste marathon een onvergetelijk succes wordt!

groetjes en nog een extra duwtje in de rug,
loretta

Gepost door: loretta | 18-06-07

people skills toch wel handig dat je een natuurlijk talent hebt om overal vrienden te maken ...
Schitterend verhaal, behalve wanneer je een vlieg met adres aan de Damse Vaart of een Limbuuuuuurgse fietser bent, natuurlijk.
Ken jij trouwens het verschil tussen een Lim ...

Gepost door: geert | 18-06-07

Veel succes gewenst....ik duim voor je. Maar zo'n getrainde bink als jij, heeft dat niet nodig, hé!
Groetjes

Gepost door: Ilona | 19-06-07

succes Dag Marco,
succes voor vijdag. Misschien doe ik ook wel mee ... als supporter. Ooit komt het ervan, m'n eerste. Dan nog 50 en we staan gelijk.

Gepost door: etienne | 19-06-07

limburger wereldburger groetjes van een wereldburger

Gepost door: nico | 22-06-07

Limburger Wereldburger Veel plezier deze avond met je Marathon Mr Marco South Polo !

Groeten van een, niet helemaal bij zijn verstand zijnde, wereldburger. ;-)

Gepost door: Jo | 22-06-07

De commentaren zijn gesloten.