22-07-07

Genoeg

 
sophieassez

 

Geregeld luister ik naar de fantastische verzamel-CD 'Si on chantait' van de sympathieke krullenbol Julien Clerc. Mijn Frans is verre van goed maar toch kan ik menig liedje van deze charmezanger mee'zingen' (familie, vrienden en collega's weten dat de term 'zingen' hier veel te hoog gegrepen is).

God weet hoeveel maal ik reeds het liedje 'Assez' gekweeld heb waarin ik het onbewust had over 'Les seins de Sophie Marceau'. Na wat 'gegoogel' moet ik vaststellen dat onze Julien verre van een slechte smaak heeft...

10:20 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-07-07

Traag

heatwave

 

De hitte van maart en april lijkt bij dit on-begin-juli'aanse' weer een reeds ver vervlogen herinnering. De opwarming van onze Aarde wordt met iedere regenbui terug een stukje meer op de achtergrond verdrongen terwijl de vraag naar een klimaatminister minder luid begint te klinken. 'Problemen moeten opgelost worden als ze zich aanbieden', klinken de gevleugelde woorden van een terugopgeviste krokodil. En met julitemperaturen van om en bij de 18 graden is er van een opwarming van de Aarde momenteel geen sprake. Exit 'global heating'-probleem.

Bovenstaande ModisTerra-satellietfoto toont ons het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan. Het is een Infra-Roodbeeld hetgeen betekent dat het beeld gevormd wordt door de warmte-uitstraling van het aardoppervlak. Aan de hand van het bijhorende temperatuursschaaltje kun je een idee krijgen van de grondtemperaturen die er heersen: het ijskoude blauw staat voor de met sneeuw- en ijsbedekte bergtoppen maar de roze-witte tinten tonen temperaturen die boven de 50°C uitstijgen. Op 13 juni had deze hittegolf reeds aan 232 Pakistani het leven gekost.

Maar dat is ondertussen ook reeds meer dan vier weken geleden. Wat ben ik traag geworden! Hopelijk haspel ik zondag de Guldensporenmarathon wat vlugger af.

11:12 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |