03-09-07

Om grijs haar van te krijgen

andre

Je zou van minder grijs haar krijgen. André Migneau is organisator van onder andere de 'In Flanders Fields-marathon'. Volgende zondag gaat de negende editie van deze prachtige loopwedstrijd door. We starten in Ramskapelle (Nieuwpoort) en via de IJzer, dito-toren en dodengang, naar de Ieperlee. Daar passeren we de pittoreske sas van Boezinge gaat het, pardon, loopt het naar Ieper. Door de Menenpoort, als je de 'Last Post' hoort ben je veel te laat, en aankomen op de gezellige markt van Ieper. Kortom een marathon die alle succes verdient.

Vorige jaren werd het gras voor André's voeten weggemaaid door de organisatie van de Kustmarathon, die zonder overleg hun loop twee weken na de IFF neerpootten. De Kustmarathon beloofde een sterke rugwind, wat een serieuze opdoffer voor de Iepermarathon betekende.

Na het definitief forfait van de Kustmarathon leek het er even op dat de weg voor André open lag. De hele maand september voor hem alleen, lopers van heel België, gegarandeerd een succesnummer. En meer dan verdiend.

Ach, die vooruitzichten waren slechts van korte duur. Enkel doorgewinterde lopers vonden de tijd rijp om een eigen marathon te organiseren. Van Deinze naar Wevelgem, een groot stuk langs de Leie. Veel inspiratie en nadenkwerk is er waarschijnlijk niet aan te pas gekomen om hun baby 'de Leiemarathon' te heten. En je raadt het al, één week na de 'In Flanders Fields'. Zonder ook maar één woord van overleg of afspraak. Als een olifant in een porseleinenkast. Dit getuigt van weinig respect en grote eigendunk.

 Maar ondanks dit alles heeft André nog geen grijze haren. Of ze moeten er de laatste week heel vlug bijgekomen zijn. Maar ik ben er zeker van dat hij even enthousiast en goedlachs klaar zal staan om elke loper persoonlijk te feliciteren bij zijn (of haar) aankomst in de schaduw van de Lakenhallen.

20:25 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

tja ... typisch belgisch ... en dan maar klagen dat we hier geeen grote marathon uit de grond gestampt krijgen ... waarom houden we ze allemaal niet op dezelfde dag, liefst nog op dezelfde dag als de marathon van Rotterdam ...

Gepost door: geert | 04-09-07

IFFM Ik sta zondag alvast voor de tweede keer aan de start in Ramskapelle voor de IFFM, een Marathon met een boodschap en met karakter !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 04-09-07

Leiemarathon Ik denk dat je spoken ziet, weerman.
Beide organisaties hebben bestaansrecht, bezitten een prachtig parcours, mikken niet op de grote massa en willen bewust kleinschalig blijven.
Waar zit dan het probleem ?
Moeten het dan allemaal commerciële mastodonten worden ?
De datum voor de Leiemarathon is misschien wat ongelukkig gekozen, maar Wevelgem is gebonden aan de jaarlijkse kermis en die traditie kan je - tot spijt van wie het benijdt - niet veranderen.
Dat Wevelgem momenteel iets hoger scoort qua belangstelling dan IFF is niet abnormaal.
Verandering van spijs doet eten.
Volgend jaar zulen de rollen weer omgekeerd zijn.
Ik denk niet dat In Flanders Field minder lopers zal tellen dan dan vorig jaar.
Enkele organisatoren van de Leiemarathon - die op 16/9 de handen vol hebben - lopen trouwens één weekje eerder mee aan de IFF-marathon.
Een bewijs dat die “weinig respect en grote eigendunk”, die jij citeert een fabeltje zijn.
Sportieve groeten.

Gepost door: frank spencer | 04-09-07

Succes, Marc, voor zondag...loop ze man!
Organisatie van marathons...niet makkelijk in ons Belgenlandje, zoals alles hier!
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 05-09-07

spijtig Zot als ik ben, loop ik ze beiden.
Allé, ik probeer toch!
Toch had, ook ik, het liever anders gehad.
Een twee- à drietal weken ertussen, zo zouden er nog meer lopers ze beiden lopen!

Gepost door: Koen | 05-09-07

.. :-)
enne, loop goed!

Gepost door: Evy | 07-09-07

In Flanders Fields zolang we er maar niet om beginnen ruzie maken, of nog veel erger, om beginnen vechten ... John McCrae zou zich in zijn graf omdraaien ...

dear Marc, véél loopplezier !

Gepost door: Jo | 09-09-07

ik liep zondag de iff (en kreeg inderdaad achteraf een uitgebreide proficiat van andré, waarvoor dank :))
het is inderdaad zeer spijtig dat ze de week na elkaar vallen en niet zoals koen zegt met een weekje of 3 ertussen, want dan zouden waarschijnlijk meerdere lopers 2 keer aan de start staan.
met een weekje slechts ertussen wordt je haast echt gedwongen één van de twee te kiezen, wat erg spijtig is!!
misschien start ik zondag nog in de leiemarathon, maar toch betreur ik ook een beetje dat ze zonder overleg hun marathon dan organiseren.
proficiat andré et je organisatie vd in flanders fields marathon, het was dik in orde!!!!!!

Gepost door: mathieu | 11-09-07

IFF versus LEIEMARATHON... Als organisator van een event krijg je hoe dan ook opmerkingen en tegenwind, al dan niet gegrond.
Als je eens goed leest waarom wij de marathon organiseren, dan zal veel reeds duidelijk zijn.

Een 100-ste marathon van een clublid moet je redelijk goed plannen en je hebt daar ook niet veel speling...
Wij willen hier in geen enkel geval ´iemand het gras van voor de voeten maaien´. Zoals Frank Spencer het reeds aanhaalde, valt die marathon op de enige dag dat wij hier in het dorp feest vieren, namelijk Wevelgem Kermis.
Iedere maand is er wel ergens in de buurt een marathon die je kan lopen, en er zal altijd wel iemand zijn die zich daar aangevallen voelt, omdat men ook toevallig in die maand een marathon organiseert.
Wij organiseren deze marathon ook maar om de twee jaar, dus ik vraag mij af wie of wat daar nu iets op kan tegen hebben. De 10de verjaardag van IFF zal daar dus in de verste verte hinder van ondervinden.

Laat ons duidelijk zijn dat wij met onze 1ste IPSO LEIE-Marathon, met 300 voorinschrijvingen volop de steun krijgen van menig loper (en heel goede sponsors!!!!).
Dit geeft ons de power en stimulans om er voor deze en de volgende marathon volledig voor te gaan.
Mag ik er u ook de nadruk op leggen dat wij bij een organisatie vrij en open staan voor dialoog, en breed denkend zijn en steeds open staan voor voorstellen.

PS: Ik heb vorige week samen met leden van onze club ook de IFF-marathon gelopen, en het was DIK IN ORDE!!!!

De IFF passeert loopt over een traject waar er genoeg liggen die ook niet overeen kwamen...denk daar maar eens over na hoe zielig het is om te ´bek´vechten...

Gepost door: Timon DEJONGHE | 12-09-07

reactie voor mon Dag mon,
bedankt voor je reactie. Ik heb steeds waardering gehad voor ieders gedacht en ik luister en probeer te begrijpen. Ook probeer ik mijn eigen idee zogoed mogelijk te verantwoorden en zo kan er een discussie op gang komen waar iedereen iets aan heeft. Mijn twee belangrijkste drijfveren om dit te schrijven is ten eerste de sympathie die ik heb voor André en die nu op totaal onverwachte manier jullie concurrentie te verwerken kreeg. Maar goed, er waren meer dan 300 deelnemers dus ik denk dat dat wel snor zat. Ten tweede, en ik geef toe dit is meer persoonlijke frustratie, had ik ook graag meegelopen in de Leiemarathon. Het is leuk om een eerste editie mee te lopen, dat weet iedereen. Maar twee marathons op 1 week is zelfs voor mijn stevige benen teveel. Dus dat is ook een reden voor mijn ongenoegen.
Dus het zeker niet mijn bedoeling om een kinderachtig gebekvecht op gang te brengen. Eerder het ventileren van wat frustratie.
Alleszin veel succes met je marathon dit weekend en als je wilt stuur ik je een weervoorspelling voor die dag.
Ciao.

Gepost door: marc zelf | 13-09-07

Reactie Hi Marc,

Bedankt voor de reactie. Het siert u dat u omgaan met ´een wind van de andere kant´.
Wie weet wat brengt de toekomst, ...en hopelijk zondag MARATHONWEER!!!!
Sportieve Groeten,
Ti(MON)

Gepost door: mon | 13-09-07

Marathons Ik wou dat ik als marathonschaatser evenveel keuze had als jullie marathonlopers ;-) Ik wacht nu al tien jaar, want sinds 1997 is er in Nederland en Vlaanderen geen echte marathon op natuurijs meer georganiseerd... Sindsdien nog wel eens de 200 km geschaatst op de Weissensee in Oostenrijk, maar dat is toch niet het echte spul.

Gepost door: Gert | 13-09-07

De commentaren zijn gesloten.