18-09-07

Frisjes

Patriot hills marathon route small

 

Je 54ste marathon lopen op 81°Z/81W is dat niet zoiets als...een heel verre droom? Het wordt tijd dat ik mijn naam, marco'zuidpolo', terug wat meer glans moet geven. Waar kan ik dat beter dan hier?

 

19:29 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

03-09-07

Om grijs haar van te krijgen

andre

Je zou van minder grijs haar krijgen. André Migneau is organisator van onder andere de 'In Flanders Fields-marathon'. Volgende zondag gaat de negende editie van deze prachtige loopwedstrijd door. We starten in Ramskapelle (Nieuwpoort) en via de IJzer, dito-toren en dodengang, naar de Ieperlee. Daar passeren we de pittoreske sas van Boezinge gaat het, pardon, loopt het naar Ieper. Door de Menenpoort, als je de 'Last Post' hoort ben je veel te laat, en aankomen op de gezellige markt van Ieper. Kortom een marathon die alle succes verdient.

Vorige jaren werd het gras voor André's voeten weggemaaid door de organisatie van de Kustmarathon, die zonder overleg hun loop twee weken na de IFF neerpootten. De Kustmarathon beloofde een sterke rugwind, wat een serieuze opdoffer voor de Iepermarathon betekende.

Na het definitief forfait van de Kustmarathon leek het er even op dat de weg voor André open lag. De hele maand september voor hem alleen, lopers van heel België, gegarandeerd een succesnummer. En meer dan verdiend.

Ach, die vooruitzichten waren slechts van korte duur. Enkel doorgewinterde lopers vonden de tijd rijp om een eigen marathon te organiseren. Van Deinze naar Wevelgem, een groot stuk langs de Leie. Veel inspiratie en nadenkwerk is er waarschijnlijk niet aan te pas gekomen om hun baby 'de Leiemarathon' te heten. En je raadt het al, één week na de 'In Flanders Fields'. Zonder ook maar één woord van overleg of afspraak. Als een olifant in een porseleinenkast. Dit getuigt van weinig respect en grote eigendunk.

 Maar ondanks dit alles heeft André nog geen grijze haren. Of ze moeten er de laatste week heel vlug bijgekomen zijn. Maar ik ben er zeker van dat hij even enthousiast en goedlachs klaar zal staan om elke loper persoonlijk te feliciteren bij zijn (of haar) aankomst in de schaduw van de Lakenhallen.

20:25 Gepost door marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |